1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuvataide

Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailulla haetaan uusia kykyjä

3-4 vuoden välein järjestettävän kilpailun tarkoituksena on tukea uutta suomalaista nykytaidetta.

Kuvataide
Mäntyharjulla sijaitseva Taidekeskus Salmela.
Mäntyharjulla sijaitseva Taidekeskus Salmela.YLE / Etelä-Savo

Mäntyharjulainen Taidekeskus Salmela järjestää kolmannen Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailun. Kilpailu on tarkoitettu kuvataiteilijoille tai kuvataiteilijan ammattiin opiskeleville. Siihen voivat osallistua 1976 syntyneet ja sitä nuoremmat.

Kilpailuun ilmoittaudutaan lähettämällä ilmoittautumislomake viimeistään 31.10.2012. Kilpailuaineisto tulee lähettää viimeistään 22.2.2013.

Nuorten kuvataidekilpailun 2013 tuomaristoon kuuluvat Taidemuseo Kumun johtaja Anu Liivak (puheenjohtaja), museon johtaja, filosofian tohtori Johanna Vuolasto, filosofian tohtori Pauliina Laitinen-Laiho, taidemaalari Topi Ruotsalainen ja Salmelan toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala.

Kuvataidekilpailun suojelijana toimii Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.

Tuomaristo valitsee kuvataidekilpailun voittajan heinäkuun alussa. Voittaja palkitaan 5 000 euron palkinnolla ja työskentelystipendillä. Voittaja kutsutaan toteuttamaan näyttely Salmelaan vuodeksi 2014.

Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailu järjestetään 3-4 vuoden välein ja sen tarkoituksena on tukea uutta suomalaista nykytaidetta.