1. yle.fi
  2. Uutiset

A-studio: Stream - Onko väkivalta kaukalossa vain poikapainia?

”Poikapaini on poikaa” ja ”hyvä jääkiekko-ottelu ei tappelua kaipaa, mutta tappelu voi pelastaa huonon ottelun." Tässä muutamia kommentteja taustapuheluista, joita olen viime päivien aikana käynyt selvittäessäni jääkiekkoväkivaltaa. Päällimmäisenä mieleen on jäänyt, ettei painimista kaukalossa pidetä pahana asiana. Siis silloin, kun se tehdään oikein: ”face to face” tai ”otetaan miehestä mittaa.”

Näkökulmat
Semir Ben-Amor
Semir Ben-Amorille mätkäistiin 18 ottelun pelipanna.Lehtikuva

Tästä syystä viime lauantain HIFK-Jokerit-pelin mäiskettä (siirryt toiseen palveluun) ei hyväksytä. Semir Ben-Amor hyökkäsi Ville Peltosen kimppuun takaapäin ja hakkasi Peltoselta tajun kankaalle. Se ei ollut reilu tappelu.

Semir Ben-Amor kertoi tappelun jälkeen pitävänsä Ville Peltosta loistavana pelaajana, jolle ei toivo mitään pahaa (siirryt toiseen palveluun). Oli kuulemma spontaani reaktio. Mutta miksi joku yllättäen innostuu pieksämään ihailemansa pelaajan kanveesiin? Paljon on epäilty käskyttämistä, sitä että valmentaja käskee pelaajansa tappelemaan. Käskyttämisestä ei puhuta ääneen, mutta miten ihmeessä urheilulajissa voi olla ”kirjoittamattomia sääntöjä”, joista tulee tabuja. Käskytystä ja lauantain matsia on pohdittu muun muassa tässä blogissa. (siirryt toiseen palveluun)

Joka tapauksessa tappelu kaukalossa kiinnostaa. Suomessa jääkiekkotappeluun on erikoistunut Nyrkkiä leukaperiin-foorumi (siirryt toiseen palveluun), johon kuuluu noin 2500 jäsentä. Ja kun videota lauantain tappelusta katsoo, huomaa että yleisö ei voi pahoin pieksämistä katsoessaan, se tuulettaa. Kaipaako yleisö tappeluita kaukaloon?

Kommentteja käytetään perjantaina A-studio: Stream lähetyksessä TV1 klo 21.

Studiossa aiheesta puhumassa ex-jääkiekkoilija Pasi Nielikäinen, jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen *sekä SM-liigan kilpailutoimen johtaja *Arto I. Järvelä.

Lue seuraavaksi