Koe uusi yle.fi

Seuturekryn keikkatyöläiset alansa ammattilaisia

Seuturekry Oy välittää sijaisia Hämeenlinnan ja Forssan seutujen lisäksi nyt myös Riihimäen ja Lahden seuduilla. Lisäksi Eteva kuntayhtymän kautta sijaisia välitetään koko eteläisen Suomen alueelle.

pätkätyö
Hoitaja kurkista ovesta
YLE Häme

Kunnallisen henkilöstöpalveluyrityksen omistajia ovat Forssan kaupunki, Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymä, Eteva kuntayhtymä ja Seutukeskus Oy Häme, osakkaanaan Hämeenlinnan kaupunki.

Seuturekryn toimitusjohtaja Jaana Jantola kertoo, että sijaispalveluyritys pystyi viime vuonna vastaamaan kaupunkien ja kuntien sijaispyyntöihin 91,5 prosenttisesti. Seuturekry tarjoaa keikkatyöläisiä erilaisiin hoito- ja hoivapalveluihin, mutta myös sijaisopettajia sekä ensihoitajia Pelastuslaitoksille.

Jantola uskoo, että sijaisia keikkatöihin riittää jatkossakin hyvin.

- Meillä on tällä hetkellä noin 2500 sijaista, jotka on haastateltu eli heidän pätevyytensä ja todistukset on tarkistettu. Lisäksi heidän soveltuvuutensa eri tehtäviin ja työyksiköihin on arvioitu.

- Viime vuonna meidän kautta sijaisuuksia teki 1335 eri sijaista eli eri henkilöä, jotkut tekivät yhden sijaisuuden, mutta moni teki kymmeniä sijaisuuksia ja sai sitten ihan pääansionsa näistä meidän sijaisuuksista.

Moni keikkatöitä tekevä on Jaana Jantolan mukaan tyytyväinen sijaistuksiin:

- Sillä tämä tämmöinen sijaistyöntekeminen on muuttunut tai keikkailuun suhtaudutaan siten, että myös sellaisesta työstä voi saada pääansionsa, päätulonsa.

- Noin 45 prosenttia meidän sijaisistamme on sitä mieltä, että keikkailu on mukava tapa tehdä töitä ja valitsevat sen mieluummin kuin vakinaisen työn yhdessä työyksikössä. Tämä on hyvä puoli näiden meidän asiakasorganisaatioiden kannalta.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Lapsiperheet

Miksi olen olemassa ja miksi sisko kävelee liian hitaasti?

20 + 2 syytä soittaa äidille tai isälle töihin

Puoli seitsemän

Samuli Edelmann edesmenneestä isästään: "Tänne minä jäin laulamaan hänen laulujaan"

Työllisyys

Keskusta ja kokoomus sopuun työllisyys- ja yrityspalveluista –sinisille malli ei kelpaa

A-studio

Rikosoikeusprofessori seksuaalisesta hyväksikäytöstä: Lasten kohdalla pitäisi tuomita useammin raiskauksena