Pakarantrimmausta hilpeästi

Yhteydenpito matkan päässä asuvien ystävien kanssa voi olla myös organisoitua, tavoitteellista - ja hulvattoman hauskaa. Tälle mallille asian ovat saattaneet Pakarantrimmaajat, joiden yhteisenä nimittäjänä liikunnan lisäksi on Joensuu. Viimemmäksi miessakki kävi pystyttämässä ihmispyramidin Lontoon olympiatunnelmissa.

Joensuu
Kahdeksan miestä pinkit paidat ja vihreät housut päällään, valkeat hatut päässä ringissä.
Janne Ehrukainen

Tämähän on tuttua; kun koulut on käyty ja työt kutsuvat, hajoaa moni loistava ystäväporukka taivaantuuliin, kuka matkaa minnekin, ja millekin kolkalle maailmaa. Joensuussa toisiinsa tutustuneet nuoret miehet eivät halunneet kadottaa kavereitaan kokonaan, vaan perustivat yhteydenpidon pontimeksi rekisteröidyn yhdistyksen Pakarantrimmaajat ry:n vuoden 2000 päätteeksi.

- Kuten nimestä voi päätellä, urheilu eri tasoilla on yksi meitä yhdistävä tekijä. Toinen on Joensuu; suurin osa meistä on tutustunut toisiinsa Joensuussa. Parin kaverin kanssa päätettiin reilu kymmenen vuotta sitten, että eipä anneta näin loistavan porukan hajaantua, vaan aletaan tietoisesti pitää yhteyttä toisiimme, kertoo yksi Pakarantrimmaajien aktiiveista; joensuulainen Hannu Voutilainen.

Potkulaudalla ja asenteella!

Pakarantrimmaajat tunnetaan hulvattomista tempauksistaan, jotka pääsääntöisesti ovat laadultaan liikunnallisia. Liikkeelle lähdettiin potkulautamaratonilla, jonka aikana porukka potkutteli lasten potkulaudoilla useamman sata kilometriä - joukkueasuun pukeutuneina totta kai.

- Monella meistä on takana urheilua joukkuelajien parissa, niinpä yhteinäinen pukeutuminen tampausten ajaksi on aika luonteva idea. Pientä pilkettä saa kummasti lisää vaikkapa pinkillä T-paidalla ja räikeän vihreillä shortseilla, hymyilee Voutilainen.

Pakarantrimmaajien tavoittena on yhteydenpidon lisäksi myös kannustaa toisiaan pitämään kiinni liikunnasta ja huolehtimaan kunnosta. Tapaamisten aikana kunto joutuu usein myös testiin.

- Jokunen vuosi sitten työnsimme juosten kottikärryillä autonrenkaan Joensuusta Hämeenlinnaan; kärry ei pysähtynyt matkalla kertaakaan, kertoo Juha Peltonen.

Miessakkia yhdistää myös tietty asenne elämään. Pakarantrimmaajien sosiaalinen mielenlaatu ja yritteliäisyys näkyy myös työelämässä; trimmaajissa on osaajia ja taitajia monilta eri aloilta bisneksestä tietoteknologiaan ja kultasepän töistä hirsialan yrittäjään.

Seuraava tapaaminen ja tempaus on jo suunnitteilla, ja on ilmeistä että jälleen myös sivusta seuraajat saavat aihetta hymyyn ja kenties jännitykseenkin.

- Sen verran voinee jo paljastaa, että jatkossa emme pysy pelkästään maan kamaralla. Tulevaan tempaukseemme liittyy tietenkin myös fyysinen ponnistelu. Aika näyttää millainen tapaaminen ja minkälaisessa asussa näistä lähtökohdista syntyy, myhäilee joensuulainen pakarantrimmaaja Hannu Voutilainen.

Lähteet: Siru Päivinen / Yle