1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ruokafestivaalit

Meri-Lapin Ruokamessut kokoaa lähiruuasta kiinnostuneet

Kahdeksannen kerran järjestettävät Meri-Lapin Ruokamessut tarjoavat tänäkin vuonna lähialueiden tuotteita sekä vinkkejä niiden kokkaamiseen.

Ruokafestivaalit
Porkkanoita, punajuuria ja sipuleita.
Petra Ristola / Yle

Keminmaan Pohjanrannan tilalla vietetään viikonlopun ajan ruokamessuja. Teemana kantaa tänä vuonna "jokapäiväinen leipämme". Leivän ja viljan tärkeyttä korostetaan messuilla muun muassa leipänäyttelyllä.

- Ammattiopisto Lappian opiskelijat esittelevät itse kehittämiään leipäreseptejä. Lisäksi he antavat vilja-aiheisia tietoiskuja, kertoo LähiruokaLappi ry:n puheenjohtaja Sirkka Lääkkö.

Tänä vuonna uutuutena esitellään porkkanoiden ja nauriiden lisäksi myös alueen lihatuotteita.

- Meillä on kokkiopiskelijoita paistamassa pihvejä. He kertovat, kuinka esimerkiksi mediumpihvejä tehdään, Lääkkö vinkkaa.

Kiinnostus lähiruokaan kasvamassa

Lääkkö kertoo messujen vetäneen vuosi vuodelta enemmän väkeä. Messuilla vierailee 4 000 - 6 000 kävijää vuosittain.

- Lisäksi lähiruokatapahtumia on Lapissa nykyään enemmän. Ennen suurin ja lähin messutapahtuma oli Kauhajoella.

- Olemme aina pitäneet neljäätuhatta kävijää tavoitteena. Tärkeintä kuitenkin on, että tuotteet menevät, Lääkkö jatkaa.

Lue seuraavaksi