1. yle.fi
  2. Uutiset

Kotipalveluseteli veteraaneille

Oulun kaupunki tarjoaa 290 euron kotipalvelusetelin niille ylimääräistä rintamalisää saaville rintamaveteraaneille, jotka asuvat kotona, palvelutalossa tai tehostetussa palveluasumisyksikössä, ei siis laitoshoidossa. Tällaisia veteraaneja asuu Oulussa noin 370.

sotaveteraanit
Kuvassa kotiavustaja vetää villasukkaa sängyssä makaavan miehen jalkaan.
Kalle Niskala / Yle

Kotipalvelusetelillä voi hankkia valintansa mukaan esimerkiksi siivousta, ulkoilussa avustamista, saattaja- tai asiointiapua esimerkiksi terveysasemalle, kauppaan, apteekkiin tai ystävän luona vierailuun, vaatehuoltoa, pieniä pihatöitä, avustamista kotitöissä tai kylvetysapua.

Palvelun voi maksaa kokonaan kotipalvelusetelillä eikä siihen tarvitse käyttää lainkaan omaa rahaa. Kotipalveluseteliä ei tarvitse käyttää yhdellä kerralla kokonaan. Seteli on voimassa 31.3.2013 asti.

Setelistä kertova kirje ja palautettava hakemuslomake postitetaan jokaiselle ylimääräistä rintamalisää saaville veteraaneille. Kirjeessä ovat tarkemmat ohjeet setelin hakemiseksi. Setelin mukana lähetetään lista Oulun kaupungin hyväksymistä kotipalveluyrittäjistä, joista veteraani voi valita haluamansa yrittäjän tarvitsemaansa palveluun.

Lue seuraavaksi