Opiskelijat saattavat tulevaisuudessa asua konteissa

Opiskelijoille on suunniteltu kontteihin rakennettavia asuntoja. Siirreltävät kontit voisivat auttaa väliaikaisesti opiskelija-asuntopulassa. Konttiasuntoon pääsee tutustumaan maanantai-iltana Senaatintorilla opiskelijoiden Night at the Campus -festivaalilla.

Kotimaa
Senaatintorille on pystytettiin kontti, jonka sisään on rakennettu opiskelija-asunto.
Senaatintorilla voi maanantaina 10.9. tutustua konttiin rakennettuun opiskelija-asuntoon.Yle

Laivakontteja rakentanut STX Finland Cabins -yhtiö on suunnitellut reilun parinkymmenen neliömetrin opiskelija-asuntoja kontteihin. Jokainen asunto sisältää oman keittiön ja vessan. Vastaavia konttiasuntoja on käytössä maailmalla.

Siirreltävät kontit voisivat auttaa väliaikaisesti opiskelija-asuntopulassa.

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö HOASin toimitusjohtaja Heikki Valkjärvi kannattaa ideaa.

- Siinä voi olla paljonkin mahdollisuuksia tällaisena väliaikaisena ratkaisuna.

Valkjärven mielestä konttiasuntoja voisi viedä esimerkiksi keskeisille, tyhjille tonteille, joilla ei ole vielä muuta käyttöä.

- Miksei siellä voisi olla pari kolme vuotta HOASin opiskelija-asuntoja, jotka on rakennettu vaikka tällä konttitekniikalla? Valkjärvi heittää.

Hänen mukaansa HOAS ei ole käynyt varsinaisia neuvotteluja konttiasuntojen hankkimisesta, mutta on harkinnut kontteja muistuttavia moduuliasuntoja ratkaisuksi asuntopulaan. Moduulit rakennettaisiin tehtaalla ja vain pystytettäisiin paikan päällä.

Valkjärven mukaan moduulit tarjoaisivat pysyvän ratkaisun toisin kuin kontit.

Konttiin rakennettuun opiskelija-asuntoon voi tutustua maanantai-iltana Senaatintorilla Night at the Campus -tapahtuman yhteydessä.