Sipilä haluaa kieltää veroparatiisit

Keskustan johtaja kertoo, että myös hän on itsekin joutunut torjumaan veroparatiisitarjouksia.

politiikka
Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä.
Keskustan puheenjohtaja, Juha Sipilä perää yhteistä kansainvälistä päätöstä veroparatiisien ja harmaan talouden kitkemiseksi. TV1:n ykkösaamussa vierailleen Sipilän mukaan verottajalta piiloteituilla varoilla pystyttäisiin pistämään Euroopan maiden taloudet kuntoon.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä haluaisi kieltää veroparatiisit. Sipilä kertoi Ylen Ykkösaamussa kieltäytyneensä myös henkilökohtaisesti tarjouksista sijoittaa veroparatiiseihin.

Sipilä kertoi Ykkösaamussa kieltäytyneensä useista tarjouksista sijoittaa varojaan veroparatiiseihin.

- Esimerkiksi omien yrityskauppojeni yhteydessä on tarjottu mahdollisuutta tehdä niitä veroparatiiseihin. En missään nimessä halua tehdä näin. Itse suhtaudun kielteisesti tälläisiin tarjouksiin. Olen suomalainen ja haluan maksaa veroni Suomeen, Sipilä totesi.

Veroparatiisit ja harmaa talous suuri uhka

Sipilä kertoi yllättyneensä, että myös suomalaisten eläkevaroja hallinnoivat eläkeyhtiöt ovat sijoittaneet veroparatiiseihin. Helsingin Sanomien tietojen mukaan suomalaisilla eläkeyhtiöillä on jopa miljardien eurojen sijoitukset erilaisissa veroparatiiseissa toimivissa yhtiöissä.

- Veroparatiisit ja harmaa talous ovat yksi suurimpia uhkia hyvinvointiyhteiskunnalle. Niiden poistaminen poistaisi myös Eurooppaa vaivaavan velkakriisin.

Euroopan harmaan talouden suuruudeksi arvioidaan 1 850 miljardia euroa. Jos se olisi normaalin verotuksen piirissä, kattaisi se kaikkien Euroopan maiden yhteenlasketun budjettivajeen, Sipilä muistutti.

- Asia saadaan kuntoon sillä että tehdään yhteinen päätös siitä että veroparatiisien käyttöä ei sallita ja harmaata taloutta ei hyväksytä, näin asia saadaan pikku hiljaa kuntoo, patistaa Sipilä.