Aktivistit: Miljoonakaupunki Aleppo osin ilman juomavettä

Kolmen miljoonan asukkaan Aleppon tärkein vesiputki on vaurioitunut taisteluissa, kertovat syyrialaiset aktivistilähteet. Ilmaiskuja on tehty muun muassa palestiinalaisten asuttamiin Aleppon kaupunginosiin.

Ulkomaat
Vettä kadulla, ympärillä ihmisiä.
Vaurioituneesta vesijohdosta vuotava vesi virtasi Aleppon kadulla Syyrian kapinallisten julkaisemassa videossa.Reuters-tv

Syyrian Aleppossa useat kaupunginosat ovat ilman juomavettä, kertovat aktivistilähteet. Vesijohtojärjestelmä on vaurioitunut taisteluissa, joita miljoonakaupungissa käydään. Tarkempaa tietoa vaurion syystä ei ole, mutta hallituksen joukkojen kerrotaan tehneen kaupungissa muun muassa ilmaiskuja.

- Puolet kaupungista on ilman vettä, kertoo uutistoimisto AFP:n puhelimitse haastattelema aleppolainen.

Hallituksen joukkojen kerrotaan saaneen haltuunsa Luoteis-Aleppossa sijaitsevat kasarmit.

Ilmaiskuja on tehty kapinallisten hallussa oleville alueille ja esimerkiksi palestiinalaisten asuttamille seuduille. Kansannousun alkukuukausina palestiinalaiset pysyttelivät konfliktin ulkopuolella, mutta viime aikoina heitä on liittynyt kapinallisten riveihin.

Syyriassa arvioidaan kuolleen lauantaina ainakin sata ihmistä. Heistä suurin osa on saanut surmansa Aleppossa ja pääkaupungissa Damaskoksessa.

Aktivistien mukaan ainakin 23 000 ihmistä on kuollut puolitoista vuotta kestäneessä kansannousussa maan presidenttiä Bashar al-Assadia vastaan.

Lähteet: AFP