1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Berliinin uuden lentokentän valmistuminen lykkääntyy jälleen

Kyseessä on neljäs kerta, kun kentän valmistuminen myöhästyy. Uuden kentän hinta on noussut yli miljardilla eurolla edellisestä hinta-arviosta.

Ulkomaat
Berlin Brandenburg lentokenttä ilmasta.
Berlin-Brandenburgin lentokenttä ilmasta nähtynä.Patrick Pleul / EPA

Ongelmat Berliinin uuden lentokentän ympärillä jatkuvat. Lentoviranomaiset ilmoittivat viikonloppuna, että uuden Berliini-Brandenburgin kansainvälisen lentoaseman käyttöönotto lykkääntyy neljännen kerran. Näillä näkymin kenttä avataan reilun vuoden kuluttua, kun alkuperäisen suunnitelman mukaan se oli määrä ottaa käyttöön jo vuonna 2007.

Berliini-Brandenburgin lentoasema piti avata kesäkuun alussa, mutta avajaisia lykättiin paloturvallisuuspuutteiden vuoksi kaksi viikkoa ennen määräaikaa. Tuolloin avajaisten uudeksi päivämääräksi ilmoitettiin 17. päivä maaliskuuta 2013, mutta nyt sekin on osoittautunut liian optimistiseksi.

Lentokenttäviranomaisten mukaan Berliinin uuden lentokentän hinta on noussut 4,2 miljardiin euroon. Edellinen hinta-arvio oli 3 miljardia euroa.

Vanhat Tegelin ja Tempelhofin kentät korvaava Berliini-Brandenburgin kansainvälinen lentoasema on määrä ottaa käyttöön 27. päivä lokakuuta 2013.

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi