Susirajan Maila juhli hopeaa

Suomen toiseksi paras B-tyttöjen superpesisjoukkue löytyy Pohjois-Karjalasta. Rauman Fera vei kultaiset mitalit otteluvoitoin 2-0, mutta Viinijärven pallokentällä näkyi sunnuntai-iltana ettei hopeakaan hävettänyt.

pesäpallo
Susirajan Mailan B-tytöt juhlivat hopeamitaleita pesäpallokentällä
Susirajan Mailan B-tytöt hopeatunnelmissa 9.9.12Esa Pietarinen / Yle

Viinijärven pallokentällä Liperissä nähtiin pesiskauden päätteeksi hieno ottelu. B-tyttöjen superpesiksen toisessa finaalissa Susirajan Maila taisteli hienosti ennakkosuosikki Rauman Feraa vastaan ja taipui vasta kotiutuslyöntikisan jälkeen. Etenkin toinen jakso näytti SurMan osaamisen, sen joukkue vei 6-0. Jaksoluvut ottelussa 0-4, 6-0, 0-0 ja kotiutuslyöntikisa 2-3.

- Pikkuisen on ristiriitaiset tunnelmat, kun hävittiin, mutta kyllä tämä kaikkiaan on voitettu mitali meille. Iso yllätys ainakin minulle, että näin pitkälle päästiin, mutta kova suoritus tämä oli meiltä, kommentoi SurMan toinen pelinjohtaja Laura Jehkonen pelin jälkeen.

- Toisella jaksolla päästiin kuskin paikalle ja päästiin pelaamaan sitä peliä, mitä me parhaimmillaan osataan ja silloin se näyttää tuolta. Eka jakso meni ilmeisesti hermoilun piikkiin. Supervuorossa oli paikka iskeä, mutta kotarissa ei sitten enää pärjätty kovalle lyöntiporukalle, tuumaili Jehkonen ottelun kulkua.

Susirajan Mailan joukkue koostuu Kiteen Pallon, Joensuun Mailan ja Viinijärven Urheilijoiden pelaajista. Yksi joukkueen runkopelaajista on naisten superissakin kesän uurastanut Johanna Myyryläinen.

- Harmittaa tämä tappio, mutta koko tästä kaudesta jäi tosi positiivinen ja hyvä kuva. Pitää olla tyytyväinen, mitä on saavutettu. Omaan kauteeni olen tosi tyytyväinen, vakiinnutin paikkani naisten joukkueessa ja tässä päästiin mitaleille, iloitsi hopeamitali kaulassaan Johanna Myyryläinen.

Susirajan Mailan joukkueen runko säilyy ensi kaudella lähes entisellään, yli-ikäiseksi joukkueesta tulevat vain Vilma Westersund ja Taru Väänänen. Ensi kaudesta on siis jälleen lupa odottaa menestystä.