Suomalainen elokuvaidea palkittiin Pohjoismaiden parhaana

Suomalainen elokuvaopiskelija voitti parhaan elokuvaidean palkinnon Tanskassa. Elokuvakoulujen ideakilpailuun osallistui tänä vuonna valmistuvia opiskelijoita kaikista Pohjoismaista.

Kuva Antti Heikki Pesosen Korsoteoria-elokuvasta. Kuva: Aarne Tapola

Elokuvaohjaaja Antti Heikki Pesonen on palkittu parhaasta elokuvaideasta Nordic Talents -tapahtumassa Tanskassa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun tapahtuman pääpalkinto on myönnetty Suomeen.

Nordic Talentsiin osallistuu joka vuosi elokuvakoulusta valmistuvia elokuvantekijöitä kaikista Pohjoismaista. Pesosen suunnittelema _Päin seinää _-niminen projekti päihitti loppukilpailussa 17 muuta elokuvaideaa.

- Päin seinää kertoo 30-vuotiaasta naisesta, joka sai 15-vuotiaana lapsen. Naisella on aggressio-ongelma ja se on tosi hupaisa komedia, Pesonen kertoo uudesta projektistaan.

Pohjoismaisen elokuva- ja televisiorahaston myöntämä palkinto on arvoltaan 33 000 euroa. Rahat on tarkoitettu projektin kehittämiseen pitkäksi elokuvaksi.

"Oikeita ihmisiä tärähtäneessä maailmassa"

Vuonna 1982 syntynyt Pesonen on ehtinyt maistaa menestystä jo aiemmin elokuvallaan Korsoteoria. Lyhytelokuva voitti Tampereen elokuvajuhlien Risto Jarva -palkinnon. Muun muassa väkeväksi ja outotunnelmaiseksi kehuttu _Korsoteoria _on tekijänsä mukaan vaikuttanut uuden elokuvan suunnitteluun.

- Tämä on henkinen jatko-osa. Tarina on eri, se kertoo eri henkilöistä ja se on kerrottu eri kulmasta, mutta kyseessä on sama maailma. Halusin finaalissa sanoa, että elokuvassani ei ole hahmoja, vaan ihmisiä. Vaikka mulla on siinä vähän tärähtänyt maailma ja huumori, niin siinä on kyse ihmisistä.

Seuraava askel Pesosen esikoiselokuvan valmistumiseen on käsikirjoituksen viimeistely. Tuon askeleen ohjaaja haluaa ottaa kaikessa rauhassa.

- Hyvä ystäväni sanoi tämän jutun jälkeen viisaasti. Se pyysi muistamaan, että nyt ei ole kiire yhtään mihinkään. Aion muistaa, että elämä kuluu sekunti sekunnilta kohti hautaa, mutta jos on kiire niin ne sekunnit kuluu aika paljon nopeammin.