1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Visulahti

Juhannusfestivaalit ensi vuonna Visulahdessa

Mikkelin Visulahdessa toteutetaan ensi vuonna Jurassic Rockin lisäksi myös toinen festivaali. Loud'n Live Promotions ja Xon Puisto aikovat järjestää yhteistyössä kaksipäiväisen Juhannusfestivaali -tapahtuman.

Kuva: Pekka Havukainen / Yle

Visulahden tapahtumatarjonta rikastuu ensi vuonna, kun juhannuksen tienoilla järjestetään Jurassic Rockin rinnalla myös toinen festivaalitapahtuma. Loud'n Live Promotions ja Xon Puisto aikovat järjestää yhteistyössä kaksipäiväisen Juhannusfestivaali -tapahtuman. Jurassic Rock -festivaalin kilpailijaksi ei kuitenkaan pyritä.

- Juhannusfestivaalin vertailukohta löytyy pikemminkin Himosfestivaalien ja vastaavien suunnasta. Uskon, että olemme sen verran maantieteellisesti etäällä muista juhannuksen aikaan järjestettävistä tapahtumista, että Itä-Suomesta löytyy kysyntää tälle, Xon-puiston yrittäjä Jukka Toivanen kertoo.

Promoottori Kalle Keskinen kertoo, että Juhannusfestivaalista on määrä tehdä vuosittainen perinne.

- Ohjelmistoon panostamme todella isolla kädellä jo ensimmäisenä vuotena. Julkaisemme ainakin osan esiintyjistä jo kuluvan syksyn aikana,  Toivanen jatkaa.

Nimiä ei paljasteta vielä, mutta Toivasen mukaan tavoitteena on tuoda kuitenkin paikan päälle kotimaisen esiintyjien kymppikärki sekä muutama ulkomaalainen artisti.

Ensimmäiselle vuodelle tavoitteeksi on asetettu 10 000 - 15 000 kävijää.