Sirpa Pietikäinen ehdolla meppipalkinnon saajaksi

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen on nimitetty ehdolle vuoden ansioituneimpien meppien MEP Awards -palkinnon saajaksi tasa-arvoasioissa. Palkinnon on tarkoitus tuoda EU:n toimintaa tutummaksi kansalaisille.

Kotimaa
Sirpa Pietikäinen
Maarit Piri-Lahti / Yle

Vuosittain ansioituneimman mepin valitsee parlamentti eli toiset mepit. Palkinnonsaajista äänestetään ja kokoomuksen edustaja Sirpa Pietikäinen on mukana tasa-arvokategoriassa kolmen joukossa.

Pietikäinen on ehdolla ansioistaan, joita hän on tehnyt Naiset ja ikääntyminen sekä Naiset päätöksentekijänä -raporteissa. Lisäksi hän toi parlamenttiin ns. Vaginamonologin.

Ehdokkuudessa mainitaan myös, että "Pietikäinen ei pelkää laittaa itseään likoon".

- Tämä tuntuu hyvältä, sillä politiikassa ei yleensä arvostusta ja kehuja saa, vain kritiikkiä. Varsinkaan ympäristö, perusoikeus ja tasa-arvo sektorilla ei tunnustusta juuri tipu, Pietikäinen toteaa ehdokkuudestaan.

Voittajat valitsee lehti

The Parliament Magazine -lehti valitsee joka vuosi ehdokkaat ansioituneimmiksi Euroopan parlamentin jäseniksi, tänä vuonna 19 eri kategoriassa: mm. maatalous, kulttuuri ja koulutus, kehitys, talous- ja raha-asiat, työllisyys ja raha-asiat, energia, ympäristö, terveys, oikeus ja kansalaisvapaudet, tutkimus ja innovaatiot, kauppa sekä liikenne.

Jokaiseen kategoriaan asetetaan kolme ehdokasta, joista parlamentti äänestää voittajat. Palkinto jaetaan 25. syyskuuta.

Suomalaisista MEP Awards -palkinnon on voittanut vuonna 2009 kokoomuksen Eija-Riitta Korhola parlamenttityöstään energia-alalla.