Saarioinen aloittaa yt-neuvottelut

Neuvottelut koskevat koko Saarioisten henkilöstöä. Saarioinen aikoo vähentää yli 200 henkilöä.

talous
YLE Keski-Suomi / Matti Myller

Saarioinen on aloittanut yt-neuvottelut tänään maanantaina. Saarioinen haluaa tehostaa toimintaansa sekä karsia kulujaan ja sitä kautta parantaa yrityksen kilpailukykyä ja kannattavuutta.

Saarioisen suunnitelmissa on tehdä organisaatiomuutoksia, töiden järjestelyjä ja työsopimusmuutoksia sekä karsia tuotantoa ja vähentää henkilöstöä. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat koko Saarioisten henkilöstöä.

Neuvottelujen piiriin kuuluu 1 870 henkilöä, joista Saarioinen aikoo vähentää jopa 225 henkilöä. 165 työntekijää ja 60 toimihenkilöä mahdollisesti irtisanotaan. Saarioinen Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Mäkelä ei osannut vielä maanantaina arvioida, miltä osastoilta henkilöstöä vähennetään.

Mäkelän mukaan erityisesti lihan ja lihavalmisteiden kannattavuus on jäänyt tavoitteista Suomen lihamarkkinatilanteen ja kustannusten nousun vuoksi.

- Saarioisten tuloskehitys ei ole ollut tyydyttävää, Mäkelä kertoi Yle Uutisille.

Mäkelän mukaan myös valmisruokamarkkinoiden kehitys laahaa tavoitteista jäljessä.

- Trendi näyttää olevan sellainen, että ruokaa valmistetaan enemmän kotona ja itse.

Saarioisten Valkeakosken lihatehtaan pääluottamusmies Lauri Niskanen kertoo, että kutsu yt-neuvotteluihin ei tullut yllätyksenä.

- Ei tämä positiivisia tuntemuksia herättänyt, mutta toisaalta tämä ei suurikaan yllätys ollut. Työntekijöille on kerrottu suurin piirtein saman verran kuin medialle eli meillä ei sen suurempaa tietoa ole.

Saarioinen on yksityisessä omistuksessa oleva kotimainen elintarvikealan konserni, joka valmistaa muun muassa valmisruoka-, liha- ja säilyketuotteita.