1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Haukion kädenjälki näkyy Turun kirjamessuilla

Turun kansainvälisten kirjamessujen uutuutena on vanhoja kirjoja esittelevä lava. Lokakuussa järjestettävien messujen ohjelmapäällikkyys siirtyy ensi vuonna kokonaan Jenni Haukiolle.

Kuva: Olga Pihlman/Yle

Vanhoja klassikkokirjoja esittelevä Kuisti-lava tuo Turun kirjamessuille tuulahduksen nostalgiaa. Antikvariaattien viereen sijoittuva Kuisti-lava on pitkälti Jenni Haukion ideoima.

- Tämä on samalla meidän osallistumista siihen jokasyksyiseen keskusteluun kirjan elinkaaren lyhyydestä ja siihen, miten sitä voisi pidentää, kertoo ohjelmapäällikkö Jenni Haukio.

- On valtavan hieno asia, että meillä tulee niin paljon uutuuskirjoja joka syksy, mutta nekin tulevat pian vanhoiksi. Haluamme kirjamessujen Kuisti-lavalla korostaa juuri sitä, että nämäkin kirjat voisivat kiinnostaa lukijoita hitusen pidempään, jatkaa Haukio.

Kuisti-lavalla on käsittelyssä muun muassa Kalevi Lappalaisen runous.

- Kalevi Lappalainen on hieno runoilija, joka ei kuitenkaan ole niin keskusteltu eikä muistettu, kertoo Haukio aiheen valitsemisesta.

Kaksoisrooli on onnistunut hyvin

Jenni Haukio on saanut sovitettua yhteen roolit sekä presidentin puolisona että messujen ohjelmapäällikkönä. Haukion mukaan onnistumista on auttanut se, että hän on saanut tehdä vielä näiden messujen ajan yhteistyötä Kirjamessujen vetäytyvän ohjelmapäällikön Kari J. Kettulan kanssa.

- Nämä ensimmäiset kuukaudet presidentin puolisona ovat olleet täynnä uusia asioita. Silti olen myös hyvin voinut samalla olla Turun Kirjamessujen ohjelmapäällikkönä, sanoo Jenni Haukio.