Kolina korvaa porttikongissa seisoskelun

Riihimäen nuoriso on saanut itselleen uuden nuorisotilan. Kahvilatyyppinen paikka nimeltä Kolina avattiin liikekeskus Liikeradalla viime sunnuntaina.

nuoret
Nuorten tila Kolinan ikkuna.
Miki Wallenius / Yle

Kaupungin nuorisoyksikkö katseli mahdollista tilaa liikekeskukselta jo aiemmin, mutta sopivaa ei tuntunut sattuvan kohdalle.

- Uskomme, että nuoret löytävät Kolinan ja se lunastaa oman paikkansa, sillä nuoret liikkuvat ja oleilevat Matkakeskuksen Liikeradalla muutenkin niin paljon. Enää ei tarvitse seisoskella porttikongeissa, Riihimäen kaupungin nuorisotoimenjohtaja Marko Laitinen sanoo.

Kahvilatunnelmaa ja ajanviettoa

Kolina poikkeaa tavallisesta nuorisotilasta siten, että se on kahvilamainen paikka, jonne voi tulla tapaamaan nuorisotyön ammattilaisia ja viettämään aikaa kavereiden kanssa. Sieltä puuttuvat erilaiset pelimahdollisuudet ja muut vastaavat nuorisotiloille tyypilliset piirteet.

Tila on tässä kuussa auki kahtena päivänä viikossa. Lokakuussa aukioloajat laajenevat kolmeen päivään, kun päivystämässä on nuorisotoimen lisäksi heidän yhteistyökumppaneitaan. Apuvoimia saadaan Riihimäen seudun nuorisoasunnot ry:stä, 4H-yhdistyksestä sekä kaupungin Peltosaari-projektista.

- Tänne ovat tervetulleita myös kaikki vanhemmat, joilla on nuoriin liittyviä kysymyksiä tai jotka kaipaavat neuvoa. Myös nuorten ikähaitari on poikkeuksellinen, sillä yleensä nuorisotaloissa se ei veny yli 18 vuoden, kuten nyt Kolinassa, Laitinen kertoo.

Kolina on auki torstaisin klo 14-20 ja perjantaisin klo 16-22. Lokakuusta lähtien tila on avoinna myös keskiviikkoisin klo 14-20.

Tervetulleita ovat kaikki nuoret seiskaluokkalaisista aina 29-vuotiaisiin asti.