Miinalan Erkki palloili paralympiakultaa

Kemiläislähtöinen Erkki Miinala voitti maalipallon olympiakultaa Lontoon paralympialaisissa. Kuusi vuotta lajin maajoukkueeseen kuulunut Miinala asuu nykyään Espoossa ja edustaa Old Power -seuraa. Etelään miehen veivät opiskelut. Oma merkityksensä oli myös lajivalinnalla. Miinala pelaa joukkueen sentterinä.

maalipallo
Keskellä kuvaa maalipalloilija Erkki Miinala
Suomen Paralympiakomitea / Nina Jakonen

Vaikeasti heikkonäköinen Erkki aloitti maalipallon pelaamisen kuusi vuotta sitten. Systemaattisen harjoittelun avulla mies nousi maajoukkueeseen ja niin tavoite olla lajin maailman huipulla täyttyi.

- Maajoukkueeseen nousin joulukuussa 2007 ja olin mukana myös Pekingin kisoissa. Parasta lajissa on sen todella kiivas tempo ja peli vaatii todella tiukkaa keskittymistä, Miinala luonnehtii maalipallon olemusta.

Euroopanmestaruus pontimena

Erkki sanoo panostaneensa lajiin paljon ja Pekingin hyvien kokemusten pohjalta hän asetti tavoitteekseen Lontoon. Miinala sanoo panostaneensa lajiin kaiken ja jo ennen Lontoon kisoja tuntui siltä, että jotain suurta on tulossa.

- Rehellisesti sanoen ainoastaan kulta oli joukkueen tavoitteena, sillä viime vuoden lokakuussa voitimme euroopanmestaruuden, Erkki alleviivaa nuorentuneen maajoukkueen henkeä.

"Eniten palloja tulee sentterille"

Erkki pelaa joukkueen keskipelaajana eli sentterinä.

-Se on hyvää fysiikkaa vaativa pelipaikka, sillä puolet heitoista suuntautuu keskelle. Laitapelaajille jää isompi vastuu maalien tekemisestä.

Miinala pisti finaalipelissä rangaistusheiton sisään ja tunnustaakin hieman rikkovansa perinteisiä maalipallon taktiikoita.

-Olen ehkä perinteistä hyökkäävämpi keskipelaaja. Toki finaalissa sitten otin puolustavamman roolin ja se näytti tuottavan tulosta, sentteri Miinala paljastaa.

Rokista voimaa

Erkki Miinala on koulutukseltaan ylioppilasmerkonomi ja hän työskentelee litteroitsijana. Vapaa-aikaan kuluu perhe-elämän ohella rokkirumpalin hommat vielä kemiläisessä Free Heart-yhtyeessä.

- Soittaminen on toinen intohimoni maalipallon lisäksi. Seuraavat bändiharkat ovat viikonloppuna Kemissä, paljastaa kullattu maalipallomies Erkki Miinala.