1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. UNICEF

Pikku-Penan isot kiireet

Pentti ”Pikku-Pena” Nyholm on kiireinen mies. Jouluun mennessä hän järjestää useita hyväntekeväisyystilaisuuksia.

UNICEF
Pentti Nyholm studiossa kuulokkeet korvilla.
Tiina Kokko / Yle

Vuoden hämäläiseksi nimetty Pentti Nyholmkin on huomannut yhä useammin, että ihmisillä ei mene hyvin. Apua etsivät hakeutuvat hänenkin juttusille yhä useammin. Pahimmin kärsivät aina lapset. Antamalla lapsille läheisyyttä voidaan kylvää siemen parempaan ja kodista kaikki lähtee, neuvoo Pena.

– Ihminen tuppaa kuitenkin ajattelemaan, että kun itsellä menee hyvin, kaikki on hyvin.

– Valittamalla ei mitään paranna vaan välittämällä. Yksin ihminen ei pysty selviytymään.

Pentti Nyholm on jo totuttu yhdistämään Kanta-Hämeen keskussairaalan hyväksi järjestettyyn Kummigolfiin, jossa mukana on Lastenklinikoiden kummit. Ensi vuonna golfturnaus pelataan jo kymmenennen kerran.

Myös Koivikkokoti on saanut nauttia Penan ponnisteluista. Lokakuun 6. päivä soi jälleen tukikonsertti, jota ryydittävät Suomen eturivin oopperalaulajat.

Joulukuun alkuun Nyholm on junaillut Vanajan kirkkoon Viktor Klimenkon joulukonsertin, senkin tuotto menee Koivikkokodille.

Hämeenlinnan Unicef-kaupunkivuotta kruunaa marraskuun 25. Hämeenlinnan kaupunginteatterissa pidettävä konsertti, joka tuo framille Jorma Uotisen, Susanna Haaviston, Eija Ahvon, Aku Hirviniemen, Otto Kanervan, taikureita…

– Taiteilijat ovat lupautuneet mukaan korvauksetta. Tuotto menee Hämeenlinnan Unicef-toimikunnan kautta Unicefin hyväksi.

Nyholmin syksyn kiireisiin kuuluu vielä syyskuussa pidettävä Veikko Lavin 100-vuotismuistelo, jossa Pikku-Penakin yhtyeineen esiintyy.

– Kokoonpano on sama, joka kiersi Veikko Lavin mukana. Mika ja Turkka Mali ovat myös tapahtumassa mukana.

Ja kun joulu lähestyy, Pikku-Pena pukeutuu siihen tiettyyn erityiseen nuttuun ja ohjaa tapansa mukaan työnsä tuloksen hyväntekeväisyyteen.

– Kun aattona menee sairaalaan tervehtimään lapsia, nousee Joulupukinkin silmään kyynel, kun lapset ihmettelevät, miten hän sinne on osannut tulla…

Lue seuraavaksi