1. yle.fi
  2. Uutiset

Ruutukuosi-Burberrykin murtuu: tulosvaroitus

Burberry on pärjännyt viime vuosina hyvin Euroopan ja Yhdysvaltain talouden ongelmista huolimatta. Nyt Burberryn tukipilari Kiina horjuu.

talous

Ruutukankaasta tunnettu luksusmerkki Burberry on antanut tulosvaroituksen. Varoituksen seurauksena yhtiön osake romahti Lontoon pörssissä tiistain aikana lähes viidenneksen. Romahduksen arvioidaan kielivän siitä, että nyt luksusmerkkejäkään ei pidetä enää immuuneina maailmantalouden huonoille ajoille.

Burberry varoitti tiistaina, että konsernin koko vuoden voitto jää markkinaodotusten haarukan alarajalle. Burberry kertoo, että kahden viime kuukauden aikana myynti on kasvanut, mutta se on ollut ainoastaan uusien myymälöiden avaamisten ansiota.

Burberry on pärjännyt viime vuosina hyvin Euroopan ja Yhdysvaltain talouden ongelmista huolimatta. Burberryä ovat kannatelleet Aasian nousevat taloudet, etunenässä Kiina. Nyt kuitenkin Burberryn tahti myös Kiinassa on hidastunut.

Tulosvaroitus sai muidenkin luksusyhtiöiden osakekurssit alamäkeen. Pariisissa miinukselle painui muun muassa kalliista laukuista ja shampanjasta tunnettu LVMH.

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi