Ruokaa netistä

Ruokaostosten teko internetin kautta onnistuu vasta harvoilla paikkakunnilla. Pääkaupunkiseudun lisäksi nettiruokakauppaa on kokeiltu esimerkiksi Oulussa ja Kuopiossa. Osuuskauppa Arinan mukaan kokeilu on ollut rohkaiseva ja nettiruokakaupan laajentamista myös muualle harkitaan.

Kotimaa
Nettiruokakauppa
Yle

Suurin osa meistä tekee päivittäiset ruokaostoksensa perinteisesti lähimarketista, sillä valtaosalle kuluttajista vaihtoehtoja ei juuri ole. Erityyppisiä nettiruokakauppoja on lähinnä pääkaupunkiseudulla ja yksi on toiminut parin vuoden ajan myös Oulussa. Osuuskauppa Arina on kokeillut elintarvikkeiden myymistä netin kautta Höyhtyän S-marketista, josta tuotteet on saatu kotiinkuljetettuna Oulun alueelle. Ainan marketkaupan kehityspäällikkö Esa Nisula pitää ruoan verkkokauppa on haasteellista.

- Se on meillekin edelleen marginaalinen kauppa, mutta kuitenkin kasvaa koko ajan ja uskomme, että nykypäivän asiakkaat, jotka ovat tottuneet käyttämään verkkokauppaa jatkossa ostavat ruokaa verkkokaupan kautta, Nisula sanoo.

S-ryhmä tekee verkkoruokakaupassa yhteistyötä Digital Foodie -nimisen yrityksen kanssa. Foodie.fm:n sivuilta löytyvät esimerkiksi s-ryhmän kauppojen valikoimat, valmiit reseptit ja ostoslistat, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Kalle Koutajoki.

- Reseptipuolella voi käydä bongaamassa sen suosikkireseptin ja siitä sitten saumattomasti voi lisätä tuotteet ostoslistalle ja muutenkin käyttää sitä älykkäänä ostostoslistana. Esimerkiksi vaimo voi vaikka töissä työpäivän päätteeksi naputella sieltä verkosta ostoslistan ja sitten lähettää miehelle, että nyt kauppaan siitä, Koutajoki naurahtaa.

Ruokien kotiinkuljetusta on tarjolla vasta harvaan paikasta, mutta sen uskotaan yleistyvän. Pitkien välimatkojen Pohjois-Suomessa ongelmana ovat kuljetuskustannukset.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus