Keikkajärjestäjä luopuu Jacksonin kuolemaan liittyvistä korvausvaatimuksista

Konserttijärjestäjä AEG Liven epäillään luopuneen vaatimuksistaan julkisuuteen vuotaneiden sähköpostien vuoksi.

Ulkomaat

Poptähti Michael Jacksonin viimeiseksi jäänyt konserttijärjestäjä AEG Live vetää pois miljoonien vakuutusvaatimuksensa, joita se on hakenut laulajan kuoleman vuoksi.

Jackson kuoli vuonna 2009 vain vähän ennen kuin hänen kiertueensa oli määrä alkaa heinäkuussa.

AEG Live haki Lloyd’s of Londonilta 17,5 miljoonan dollarin eli noin 13,6 miljoonan euron korvauksia tappioista, jotka sille aiheutui Jacksonin kiertueen etukäteismaksuista.

Myöhemmin Lloyd’s nosti oikeuskanteen AEG Livea vastaan, jotta sen ei tarvisi maksaa korvauksia.

Tämän kuun alussa Los Angeles Times julkaisi AEG Liven johtajien sähköposteja, joissa johtajat keskustelivat Jacksonista ja hänen voinnistaan. Maaliskuussa 2009 lähetetyssä sähköpostissa yrityksen konserttiosaston johtaja Randy Phillips surkutteli laulajan tilaa.

- MJ on lukittautunut huoneeseensa humalaisena ja epätoivoisena. Yritän saada hänet selviämään, Phillips sanoi LA Timesin mukaan.

Sähköpostivuoto aiheutti spekulaatioita siitä, että AEG Live tiesi Jacksonin ongelmista jo sopiessaan vakuutusehdoista Lloyd’sin kanssa.

AEG Liven mukaan vakuutusmaksuvaateista luopuminen ei liity mitenkään sähköposteihin. Yrityksen mukaan se ei enää tarvitse vakuutusmaksua, koska se on saanut korvauksen Jacksonin jäämistöltä.

Lähteet: Reuters, Yle Uutiset