Turun kaupungintalo kuoriutuu remontista

Turun kaupungintalon kesäinen remontti on valmistumassa. Parhaillaan rakennustelineitä puretaan, ja etupihan kiveystä sekä istutuksia viimeistellään. Tulevana sunnuntaina Charles Bassin suunnittelema talokaunotar esittäytyy remontin jäljiltä turkulaisille kaupungin nimikkopäivänä. 

kunnanvaltuustot
Turun kaupungintalo ja rakennustelineitä.
Heli Venho / Yle

Vesikaton korjaus ja sisäpuolen rakennustekniset työt maksoivat kaikkiaan 650 000 euroa. Sen lisäksi muutama kymmenen tuhatta euroa meni vielä valtuuston kokousjärjestelmän ja kalusteiden uusimiseen.

Turun kaupungin projektijohtaja Tuomas Heikkinen on tyytyväinen remontin valmistumiseen.

- Kattoremontti oli välttämätön. Katto on rakennuksen tärkein osa, ja jos se ei ole kunnossa, vaan alkaa vuotaa niin rakennus ei voi kovin hyvin, hän toteaa.

- Muuten kaupungintalossa on tehty sisäpuolella tällaista kevyempää pintaremonttia valtuustosalissa ja muissa tiloissa. Lisäksi on hieman joitakin huonekaluja uusittu, kertoo Heikkinen.

Valtuustosalin etuhuoneena toimivasta Kompassi-salista on Heikkisen mukaan kalustusta uusimalla tehty myös pieniin juhlatilaisuuksiin sopiva tila.

- Valtuustosalin puolella suurin muutos on valtuuston kokousjärjestelmän uusiminen. Vanha järjestelmä oli jo elinkaarensa päässä. Se oli aikanaan niitä ensimmäisiä sähköisiä äänestysjärjestelmiä. Nyt valtuutettujen pöydillä on uudet tekniset laitteet. Äänentoisto paranee, ja valtuutetut pääsevät koneillaan myös kaupungin omaan Joutsen- järjestelmään, kertoo Heikkinen.

Hän kertoo, että ensi viikoilla valtuutetut pääsevät harjoittelemaan ja kokeilemaan uutta järjestelmää.

- Tarkoitus on, että kaikki valtuutetut pääsevät jyvälle uusista laitteista ennen lokakuun valtuuston kokousta. Laitteet eivät ole monimutkaisia, mutta pientä harjoitusta tarvitaan, sanoo Heikkinen.

Turkulaisille remontista kuoriutunut kaupungintalo esittäytyy Turun päivänä 16. syyskuuta. klo 12-15.

Silloin kaupunkilaisilla on talon katselun lisäksi mahdollisuus kuulla 200-vuotiaan kaupungintalon historiasta.