1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntayhtymät

Saarikan päätösvaltaan ei muutoksia

Sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymään kuuluvat kunnat ovat tyytymättömiä sisäiseen viestintään. Hallintoa ja perussopimusta ei kuitenkaan päätetty muuttaa.

Kuva: YLE

Perusturvaliikelaitos Saarikan jäsenkuntien voimasuhteet säilyvät päätöksenteossa toistaiseksi ennallaan.

Kannonkosken, Karstulan, Kivijärven, Kyyjärven ja Saarijärven edustajat päättivät tiistaina neuvottelussa yksimielisesti, ettei sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän perussopimusta ole tarvetta muuttaa.

Yhtymähallituksen puheenjohtajan Jorma Launosen mukaan kuntayhtymän viestintää aiotaan parantaa, sillä se on herättänyt jäsenkunnissa tyytymättömyyttä. Keskustelu sosiaali- ja terveyspalveluiden hallinnon toimivuudesta nousi esille, kun SDP:n valtuustoryhmän jätti asiasta aloitteen viime kesäkuussa.

Kuntien väliset voimasuhteet ovat nousseet Saarikan alueella aika ajoin keskusteluun, sillä sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymässä mukana olevat kunnat ovat keskenään hyvin eri kokoisia. Kuntayhtymän valtuustossa on 43 paikkaa. Saarijärvellä on yhtymävaltuustossa eniten edustajia. Pienemmät kunnat voivat kuitenkin yhdessä muodostaa enemmistön.