1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Eija-Liisa Ahtilan uusimmat Kiasmaan

Kiasman ensi vuosi luottaa kotimaiseen taiteeseen

kulttuuri
Katsoja seuraamassa Eija-Liisa Ahtilan Horizontal-videoinstallaatiota.
Katsoja seuraamassa Eija-Liisa Ahtilan Horizontal-videoinstallaatiota Marian Goodman Galleryssa New Yorkissa.John Berens

Kotimainen vaan silti kansainvälinen, voisi luonnehtia nykytaiteenmuseo Kiasman ensi vuoden ohjelmaa.

Kiasman ensi vuonna esiin nostamat suomalaisen nykytaiteen uranuurtajiin kuuluvat Jouko Lehtola, Eija-Liisa Ahtila, Marja Kanervo, Mika Taanila ja Erkki Kurenniemi ovat tehneet suomalaista taidetta tunnetuksi kansainvälisesti.

Vuoden ohjelma täydentyy kansainvälisillä projekteilla, kuten romanialaisen Dan Perjovschin näyttelyllä. Syksyllä avautuu myös uusi laaja kokoelmanäyttely.

Laajasti Ahtilaa Rinnakkaiset maailmat-näyttelyssä

Huhtikuussa avautuva Rinnakkaiset maailmat -näyttely esittelee Eija-Liisa Ahtilan uusimpia teoksia. Ahtila on tuonut 1990-luvun alusta saakka uusia ilmaisumuotoja liikkuvan kuvan taiteeseen ja on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia taiteilijoitamme.

Näyttelyssä on mukana on mm. Kiasman kokoelmiin kuuluva teos Missä on missä? sekä muutaman vuoden sisällä syntyneet tuoreet videoinstallaatiot Marian ilmestys ja Vaakasuora. Suomessa Ahtilan teoksia on näin laajasti esitelty edellisen kerran kymmenen vuotta sitten Kiasmassa.

Näyttelyn on järjestänyt Moderna Museet, Tukholma yhteistyössä Nykytaiteen museo Kiasman kanssa. Näyttely on tätä ennen esillä myös Nîmesissä Ranskassa Nykytaiteen museo Carré d’Artissa.

Lue seuraavaksi