1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. HPK (Jääkiekon Miesten Liiga)

HPK:n A-P Selin: Äijälauma näyttää päivä päivältä enemmän joukkueelta

Jääkiekon SM-liiga alkaa torstaina. Viimekaudella toiseksi viimeiseksi sijoittunut HPK hakee uutta nousua mm. uuden päävalmentajansa Ari-Pekka Selinin johdolla

HPK (Jääkiekon Miesten Liiga)
Päävalmentaja Ari-Pekka Selin antamassa ohjeita joukkueelle.
Ville Välimäki / Yle

Viime SM-liigakausi päättyi Hämeenlinnan Pallokerholta mahalaskuun. Joukkue jäi sarjassa toiseksi viimeiseksi, takanaan vain Tampereen Ilves. Tulevalle kaudellekaan Pallokerholta ei asiantuntijaraadin mukaan paljoa odoteta, mutta uuden päävalmentajansa Ari-Pekka Selinin mukaan keväällä kasattu äijälauma, alkaa päivä päivältä muistuttaa enemmän joukkueelta.

– Käsissä on joukkue, jossa muutamat pelaajat hakevat uralleen uutta nousua. Lisäksi muutamat olivat lennossa jo viime kaudella, joiden uskon jatkavan nousua.

Ei kapteeni Viitaluoman joukkue

HPK:n nimekkäin paluumuuttaja on eittämättä Ruotsista vuoden visiitin jälkeen paluun ritaripaitaan tekevä Ville Viitaluoma. Hänestä joukkue sai samalla ylivoimapelin priimusmoottorin. Selin ei kuitenkaan halua nostaa Viitaluomaa muiden yläpuolelle.

– Vili on kovatasoinen keskushyökkääjä tähän liigaan, mutta kaikkia muitakin tarvitaan, jotka kantavat vastuun. Joukkueessa ei ole nimimiehiä, mutta olemme pyrkineet löytämään oikeat pelaajat oikeisiin rooleihin. Syksy tulee näyttämään olemmeko siinä onnistuneet.

Työmoraali kiitettävä korkealla

”Atu” Selin on erittäin tyytyväinen uudistuneen joukkueen työmoraaliin, mitä päästään ulosmittaamaan torstaista eteenpäin. Kamppailunälkä ja -halukkuus ovat lisääntyneet syksyn aikana. Niitä myös pelien voittaminen vaatii SM-liigassa. Ylilyönteihin ei ole varaa, eikä niihin myöskään HPK lähde, vakuuttaa Selin.

Kaikki asiat eivät ole vielä täysin uomissaan kauden alkaessa ja parannettavaakin päävalmentaja löytää oman joukkueensa pelaamisesta.

– Kenttätasapainossa, hyökkäyksen ja puolustuksen suhteen on parannettavaa. Pelitavassamme etäisyydet eivät saa karata liian suuriksi. Viimeistelykin voi aina olla tehokkaampaa.

HPK lähtee parantamaan viime kauden sijoitustaan. Minimissään tämä tarkoittaa neljän joukkueen jättämistä taakse. Pudotuspelit on tavoite, mutta mitä korkeammalla olemme 60 pelin jälkeen, aina parempi, päättää Ari-Pekka Selin.

Lue seuraavaksi