Antenniasiakkaan tv-tarjonta supistuu osassa maata

Antennin kautta televisiota katsovien maksullinen ohjelmatarjonta supistuu lokakuun 1. päivä. Käytännössä palveluntarjoaja supistaa kanavarepertuaaria alueilla, joissa maksavia asiakkaita on ollut liian vähän.

Kotimaa
Kuvassa Plustv:n nettisivuilta otettu kuvakaappaus tiedotteesta.
Kuvakaappaus Plustv:n nettisivulta

Suomen suurin antenniverkon palveluntarjoaja PlusTv poistaa kanavatarjonnastaan osassa maata Eurosport-, Discovery Channel, Music TV - ja Nickelodeon-kanavat.

Lokakuun alusta lähtien noita neljää kanavaa ei enää voi katsella antenniverkossa kymmenen lähetinaseman alueella: Fiskars, Haapavesi, Kerimäki, Kruunupyy, Mikkeli, Pyhävuori, Rovaniemi, Tervola, Vaasa ja Vuokatti.

Kustannuksia alas

- Syynä on kustannuskarsinta, kertoo Digi TV Plus Oy:n viestintäpäällikkö Elina Leino. Hänen mukaansa ohjemia jakava Digita laskuttaa kiinteän summan, vaikka maksavia asiakkaita olisi alueella vähemmän.

-Tämä on meidänkin kannaltamme ikävä ja harmillinen asia. Siinä mielessä se yllätti, kun tarkoitus oli tarjota mahdollisimman kattavasti kanavia alun perin. Monet yritykset joutuvat etsimään säästöjä ja karsimaan kustannuksia, kommentoi viestinpäällikkö Leino.

Pois vedettävien neljän kanavan tarjoaminen on paikoin ollut Leinon mukaan täysin kannattamatonta.

Minimipeitto käyttöön

Ohjelmistotoimilupaan on kirjattu, että antenniverkon kaikilla tv-kanavilla on tietty minimipeittovaatimus, runsaat 80 prosenttia.

PlusTv eli Digi TV Plus Oy on oma-aloitteisesti laajentanut peittoaluetta noiden neljän kanavan osalta niin, että ne ovat olleet tilattavissa lähes kaikkialla Suomessa. Nyt yhtiö supistaa peittoalueen lupaehdoissa vaadittuun minimiin.

PlusTV:llä on noin 250 000 asiakasta antenniverkossa. Viestintäpäällikkö Elina Leinon mukaan asiakkaita on kohtuullisen tasaisesti eri puolilla maata. Silti Länsi-Suomen rannikolla, erityisesti Vaasan seudulla, asiakkaita on hieman vähemmän, samoin Itä-Suomessa, Oulun seudulla ja kaupunkien keskustassa.

PlusTv lähettää asiakkailleen henkilökohtaisen kirjeen, jossa uusi kanavatilanne selostetaan. Viestintäpäällikön mukaan asiakas voi halutessaan valita kanavapakettiinsa muita kanavia tai lopettaa tilauksen kokonaan. Etukäteen maksetut kuukausimaksut hyvitetään.