Suikkasen mankeli uudisti Pelicansin liigakauteen

Pelicans lähtee liigapeleihin rajusti uudistuneena. Viime kauden hopeajoukkue menetti suuren osan tärkeistä pelaajistaan, mutta on myös onnistunut paikkaamaan menetykset.

urheilu
Pelicans liigajäille kaudelle 2012-2013.
Yle / Juha-Petri Koponen

Viimeisimpänä vahvistuksena Pelicansin joukkueeseen liittyi 20 maalia SM-liigassa viime kaudella iskenyt Radek Smolenak. Harjoituspelien kautta joukkueen peli on menossa valmentaja Kai Suikkasen mukaan oikeaan suuntaan. Joukkue tosin on hitaampi kuin viime kaudella.

- Emme ole niin nopeita luistimilla. Se aiheuttaa taktisesti tiettyjä paineita tai painotusarvoja joudutaan vähän muuttamaan, mutta kyllä me pääsääntöisesti pystytään pelaamaan samanlaista kiekkoa kuin viime kaudella, Suikkanen uskoo.

Täytyy sanoa, että kyllä se Suikkasen mankeli on aika kova ollut

Jari Kauppila

Asiantuntijoiden mukaan Pelicansin ei uskota menestyvän yhtä hyvin kuin viime kaudella. Tuolloinhan Suikkasen luotsaaman joukkueen tavoitteena olivat pudotuspelit, mutta lahtelaisen jääkiekkohuuman myötä tulos kirkastui hienosti SM-hopeaksi. Pudotuspelit ovat selkeä tähtäin tänäkin vuonna.

Suikkanen on tunnettu kovista harjoitusmetodeista. Harjoituksia pidetään tiheään pari kertaa päivässä. Fyysistä kuntoa kohennetaan rankalla kädellä. Moni onkin jo ennen kauden alkua joutunut parantelemaan paikkojaan kovan harjoitusrääkin myötä.

Myös Ruotsista Pelicansin kokoonpanoon palannut konkarihyökkääjä Jari Kauppila uskoo kovaan harjoitusrääkkiin, vaikka paikat ovatkin olleet koetuksella Suikkasen käsittelyssä.

- Täytyy sanoa, että kyllä se Suikkasen mankeli on aika kova ollut. Elokuussa mentiin todella kovaa. Kyllä tässä hyvä työnteon meininki on ollut, Kauppila myhäilee.