yle.fi-etusivu

Tappara uskoo vahvistuksiin, Ilves Raipen oppeihin

Tampereen kiekkoliigajoukkueet ovat pärjänneet viime vuosina kehnosti, mutta alkavaan kauteen Tappara ja Ilves lähtevät erilaisista asetelmista. Pelit Hakametsän hallissa käynnistyvät tänään perjantaina.

urheilu
Tapparan ja Ilveksen pelaajia
Yle

Rahapulassa tuskaileva Ilves yrittää ottaa nuoresta ja yritteliäästä joukkueesta kaiken irti, kun taas Tappara on onnistunut kesän aikana vahvistumaan.

Tapparan uudistunut porukka on esiintynyt vahvasti harjoituskaudella, ja viime keväältä käteen jäänyt kahdestoista sija alkaa olla taaksejäänyttä elämää.

- Nyt voidaan lähteä suoraan tavoittelemaan playoff-paikkaa ja unohtaa kaikki muut sijat, sanoo Kapteeni Tuukka Mäntylä.

Uutta henkeä on Tapparassa saatu koneeseen paitsi vahvistusten myötä, myös jo neljättä kertaa päävalmentajana aloittavan Jukka Rautakorven opeilla.

Jääkiekkoliiton hommista kaukalon laidalle palannut mies tiedostaa, että Tappara on käynyt pohjalla.

- Ei meillä ole kuitenkaan mitään ongelmaa menneisyyden kanssa. Pelaajisto on uudistunut, samoin valmentajat. Nyt ei katsella taaksepäin vaan keskitytään muihin asioihin.

On hyvä, että asiasta keskustellaan. Tulee pöytä puhtaaksi.

Raipe Helminen SM-liigan väkivaltakeskustelusta

Raipe uskoo yhteishenkeen

Myös naapuriseura Ilveksessä mennään harjoituksissa kovaa. Pääkäskijänä aloittaa seuralegenda Raipe Helminen, joka yrittää luotsata joukkuetta pois viime kausilla jatkuvasti kummitelleesta karsintojen suosta.

Lääkkeet ovat nuorelle, melko nimettömälle ja kokemattomalle joukkueelle tyypilliset - vauhti, fyysisyys ja joukkuepeli.

- Hyvään joukkuepeliin, yhtenäisyyteen ja puolustamiseen kaikki perustuu, sanoo päävalmentaja Helminen.

Viesti on mennyt perille pelaajillekin. Yksi joukkueen kokeneemman pään tukipilareista on hyökkääjä Masa Marjamäki.

- Liikumme hyvin ja olemme tiivis ryhmä. Jäällä tehdään kaikki mahdollinen voiton eteen.

Väkivaltakeskustelu tuli tarpeeseen

Viime viikkoina jääkiekkokansaa on puhuttanut väkivallan asema lajissa. Vanha taitopelaaja Raipe Helminen pitää tapausta ikävänä - tosin se kannattaa käydä huolella läpi.

- Ainakin on hyvä, että asiasta keskustellaan. Tulee pöytä puhtaaksi.