Koe uusi yle.fi

Kapakkakierros Nälkäpäivän kunniaksi

Suomen Punaisen Ristin nuoret Nälkäpäivä-kerääjät jalkautuvat ensi kertaa pubeihin ja ravintoloihin. Kerääjiksi kaivataan myös uusia vapaaehtoisia.

lahjoitukset
Suomen Punainen Risti on yksi suurista rahaa keräävistä järjestöistä. Saana Kurkela oli mukana syksyllä 2012 Nälkäpäivä-kampanjan kerääjänä.
Hanna Lumme / Yle

Parikymppiset nuoret aikuiset kokeilevat tänä vuonna Nälkäpäivän keräyksessä Lahdessa uusia keinoja lahjoitusten hankkimiseksi. Suomen Punaisen Ristin liivein ja keräyslippain varustautuneet nuoret kiertävät kaupungin baareja ja ravintoloita perjantaina illalla.

- Nuoria on helpompi lähestyä kuin aikuisia. Siitä tämä ajatus, SPR:n Lahden osaston puheenjohtaja Markku Heikkilä sanoo.

Nuorisoryhmän vetäjä Saana Kurkela on samaa mieltä. Hän uskoo, että keräyskierros ravintolamaailmassa poikii uusia lahjoittajia.

- Uskon, että ihmiset antavat kapakoissakin rahaa nälkäpäiväkeräykseen. Ravintolassa voi miettiä, jättääkö yhden tuopin ottamatta ja lahjoittaa rahan sen sijaan keräykseen.

Saana Kurkela arvioi, että valtaosa lahtelaisista ravintoloista suhtautuu keräykseen myönteisesti. Harva paikka sulkee kerääjät ovensa ulkopuolelle.

Keräyksen tuotto katastrofirahastoon

Nälkäpäivä-keräys kartuttaa SPR:n katastrofirahastoa, jota käytetään avuntarvitsijoiden hyväksi niin Suomessa kuin ulkomailla.

Ravintolassa voi miettiä, jättääkö yhden tuopin ottamatta ja lahjoittaa rahan sen sijaan keräykseen.

Saana Kurkela

Ravintoloiden lisäksi kaduilla kerätään perinteisesti vapaaehtoisten voimin. SPR:n Lahden osaston puheenjohtaja Markku Heikkilä muistuttaa, että rahankeräykseen kaivataan myös sellaisia avustajia, jotka eivät ole aiemmin olleet mukana järjestön toiminnassa.

Kerääjän on oltava täysi-ikäinen ja hänellä on oltava mukanaan kuvallinen henkilökortti. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua Suomen Punaisen Ristin toimistolla Lahdessa Vapaudenkatu kahdeksassa.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Egypti

Analyysi: Egyptin synkkä päivä

Egypti

Suurlähettiläs Egyptin iskusta: Huomattavasti kovempi kuin aiemmat

Orjuus

Libyan orjahuutokaupat: CNN:n kuvat paljastivat ongelman, josta kaikki tiesivät

Kaamos

Kaamos otti taas Suomen synkkään syleilyyn – Näillä vinkeillä jaksat pirteänä läpi pitkän pimeän