Sofi Oksasen uutuutta jonottaa ennätysmäärä lukijoita

Elokuun lopussa julkaistuun Kun kyyhkyset katosivat –teokseen on Kuopion kaupunginkirjastossa 230 varausta.

Sofi Oksanen
Osa Kun kyyhkyset katosivat -kirjan kannesta
Yle

Kirjasyksyn odotettu uutuus, Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat on saanut lukijat liikkeelle myös Kuopiossa. Elokuun lopussa julkaistuun romaaniin on Kuopion kaupunginkirjastossa parhaillaan 230 varausta, mikä on ennätysmäärä varauksia yhteen kirjaan.

- En muista, että olisi aiemmin ollut näin pitkää varausjonoa. 49 kirjaa risteilee asiakkaiden keskuudessa, kertoo informaatikko Päivi Savinainen Kuopion kaupunginkirjastosta.

Varausjonot purkautuvat sitä mukaa, kun asiakkaat palauttavat teoksia. Savinainen kuitenkin sanoo, että monet lukevat kirjan nopeasti ja palauttavat sen nopeasti.

- Ihmiset tietävät, että teokseen on paljon varauksia.

Savinainen arvioi, että Oksasen uutuus kiehtoo lukijoita monista syistä. Paitsi että itse kirjailija on kuuma nimi, niin hänen edellisesta romaanistaan Puhdistuksesta tehty elokuva tuli samaan aikaan elokuvateattereihin.

- Monet ovat kokeneet hyvin vaikuttavana Puhdistuksen sekä elokuvana että kirjana. Se saa varaamaan myös uutuuden. Tietysti historiasta tulee esille seikkoja, joista halutaan nyt lukea, pohtii Savinainen.

Kuopiolaisia lukijoita kiinnostaa tänä syksynä myös kuopiolaislähtöisen kirjailijan Sirpa Kähkösen Kuopio-sarjan kuudes teos Hietakehto.

- Hietakehtoon on tällä hetkellä 146 varausta, mikä on kiitettävä määrä sekin, toteaa Savinainen.