Ydinvoimalan reaktorissa epäillään murtumia Belgiassa

Jo toisen belgialaisen ydinvoimalan reaktorissa on havaittu merkkejä mahdollisista murtumista, kertoo uutistoimisto AFP.

Ulkomaat

Belgialaisen ydinvoimalan reaktorissa on havaittu merkkejä mahdollisista murtumista, kertoo voimalan omistava Electrabel-yhtiö uutistoimisto AFP:n mukaan. Liegen kaupungin lähellä sijaitsevan Tihangen voimalan yhden reaktorin tuotanto keskeytettiin elokuussa. Lopullisten tulosten valmistuminen kestää vielä viikkoja.

Kyseessä on jo toinen reaktori Belgiassa, josta on tänä vuonna löydetty epäiltyjä murtumia. Electrabelin edustaja kertoo, että ensimmäisten tutkimustulosten mukaan Tihangen reaktorissa on samanlaisia ongelmia, joita on aikaisemmin havaittu yhdessä Doelin voimalan reaktoreista Antwerpenin pohjoispuolella. Doelin reaktorin tuotanto keskeytettiin kesäkuussa.

Belgian ydinvoimaviranomaisten edustaja arvioi aiemmin, etteivät Doelin ongelmat aiheuttaisi suurta turvallisuusriskiä ja että halkeamat johtuisivat rakennusvaiheessa tehdyistä virheistä. Molemmat reaktorit ovat hollantilaisen Droogdok Maatschappij-yhtiön 1970-luvulla rakentamia. Yhtiö ei ole enää toiminnassa.

Lähteet: AFP