Tampereen Keskusareenan kunnallisvalitukset yhä käsittelemättä

Kantta ja Keskusareenaa toteuttavasta NCC-rakennusyhtiöstä kerrotaan, että aloitustavoite on edelleen vuodessa 2014. Kunnallisvalitukset eivät estä rakentamisen aloitamista.

Kuva: Tampereen Keskusareena Oy

Tampereen Kannen ja Keskusareenan rakennustyön alkutavoite on edelleen vuodessa 2014. Kaavaa koskevat valitukset kaatuivat korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Kaupungin päätösmenettelystä ja koko osallistumisesta hankkeeseen on käsittelemättä kaksi kunnallisvalitusta. Ne koskevat nimenomaan kaupungin osuutta kokonaisuudessa.

Töiden aloittamiseen niillä tuskin on enää vaikutusta, arvioi Tampereen kaupungin strategisen keskustahankkeen johtaja Tero Tenhunen.

- Tämähän on nyt ratkaisu näistä kaavavalituksista. Juridisesti tämä mahdollistaa rakentamisen käynnistymisen. Voidaan ryhtyä tekemään lupakuvia ja jättämään rakennuslupahakemuksia hankkeesta.

Tenhunen muistuttaa, että korkeimmassa hallinto-oikeudessa on edelleen käsittelemättä kaksi kunnallisvalitusta valtuuston tekemistä päätöksistä. Ne koskevat siis kaupungin osuutta hankkeessa. Rakentamisen alkua ne eivät kuitenkaan estä.

Hanketta toteuttavasta NCC-rakennusyhtiöstä kerrotaan, että aloitustavoite on edelleen vuodessa 2014.