Metsä Groupin investoinnit Kemiin valmistuivat

Yli 50 miljoonan euron laitokset ovat nyt viimeistä myöten valmiit. Alkamassa olevan syysseisokin aikana tehtaalla tehdään vielä pienempiä peruskunnostuksia, jotta kilpailukyky sellu- ja kartonkimarkkinoilla olisi entistä parempi.

Metsä Group
Metsä Groupin Kemin tehtaat.
Antti Heikinmatti / Yle

Metsä Groupin Kemin tehtaiden investoinnit ovat käyttöönottoa vaille valmiit. Tehdasta on uusittu viime ja tämän vuoden aikana yhteensä yli 50 miljoonalla eurolla.

Tehtaanjohtaja Jari Tikkasen mukaan erityisesti kartonkitehtaan tuotevalikoimaa laventanut päällystysosan uusiminen on tuonut lisää myyntiä.

- Odotukset ja tälle vuodelle asetetut tavoitteet ovat toteutuneet ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Olemme saaneet myös uusia asiakkaita, kiittelee tehtaanjohtaja Tikkanen.

Bioenergian lisätuotantoa selvitetään

Investoinnin merkittävyyttä kuvaa se, että se on neljännes koko miljardiliikevaihtoa pyörittävän Metsä Groupin viime vuoden investoinneista. Tuotanto tai väkimäärä ei ole remonttien seurauksena kasvanut, mutta iskukyky on nyt entistä parempi.

- Jos Kemin tehtaita vertaa esimerkiksi muihin konsernin yksiköihin, niin olemme sellainen teknisesti keski-ikäinen yksikkö. Kilpailukykymme ja tehokkuutemme on erittäin hyvä, Tikkanen kiittelee.

Viime vuonna aloitetun viimeisimmäin investointiryppään päättää viherlipeäsäiliön valmistuminen. Se on täyttövaiheessa ja otetaan käyttöön alkamassa olevan syysseisokin päätyttyä.

Huoltoseisokin aikana muun muassa uusitaan kuorimon sulatuskuljetin. Kunnossapitotyöt kuuluvat tehtaan normaaliin elinkaaren mukaiseen huoltoon.

- Toistaiseksi ainakaan uusia suurinvestointeja ei ole näköpiirissä. Loppuvuoden aikana selvitämme bioenergian käytön lisäämistä - tutkimus valmistuu vuodenvaihteen tienoilla, Tikkanen sanoo.