1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Karhuvuori, Kotka

Karhuvuoren koulun muutto näkyy opetuksessa

Muutto ja tiuhaan vaihtuvat sijaiset vaikuttavat koulutyöhön. Rehtori uskoo kuitenkin, että häiriöt opetuksessa saadaan kurottua kiinni vuoden aikana.

Karhuvuori, Kotka
Oppilaita Karhuvuoren koulun pihalla.
Raine Martikainen / Yle

Kotkassa Karhuvuoren koulu valmistelee muuttoa homeongelmien keskeltä. Koulun oppilaat ja henkilökunta ovat sairastelleet koulun sisäilmaongelmien takia. Koulu on joutunut järjestämään esimerkiksi sijaisia sairastuneiden opettajien tilalle. Karhuvuoren koulun viransijainen rehtori Anna-Maija Hölttä kertoo, että tällä hetkellä opettajia on poissa kymmenkunta.

Hölttä ei osaa sanoa paljonko oppilaita on poissa sisäilmaongelmien vuoksi, mutta oppilaspoissaoloja on ollut selvästi normaalia enemmän.

Koulu muuttaa sisäilmaongelmien takia evakkoon Jylpylle Kymenlaakson ammattikorkeakoulun tiloihin syyskuun aikana. Karhuvuoren koululla on pakattu tavaroita, ja Jylpyn tiloja on valmisteltu oppilaita varten.

Höltän mukaan sisäilmaongelmat ovat vaikuttaneet myös oppitunteihin.

Tietysti se näkyy vähän sellaisena levottomuutena. Siihen vaikuttaa moni asia, kun luokan edessä on aina uusi ihminen.

Anna-Maija Hölttä

- Tietysti se näkyy vähän sellaisena levottomuutena. Siihen vaikuttaa moni asia, kun luokan edessä on aina uusi ihminen, Hölttä sanoo.

Muutto ja tiuhaan vaihtuvat sijaiset vaikuttavat koulutyöhön, mutta Hölttä uskoo, että vuoden mittaan vaikutukset opetukseen pystytään kirimään kiinni.

- Mitään sellaista suurta, mitä ei voitaisi korjata, ei ole varmasti tapahtunut, Hölttä sanoo.

Lue seuraavaksi