Putin: Osa tempuistani oli lavastettuja

Venäjän presidentin mukaan temput kannattivat, koska ne kiinnittivät ihmisten huomion tärkeisiin asioihin.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on myöntänyt, että osa hänen paljon julkisuutta saaneista tempuista on ollut lavastettuja. Hänen mukaansa temput kuitenkin kannattivat, koska ne kiinnittivät huomion tärkeisiin asioihin.

Ai, miksi sukelsin? En näyttääkseni taitojani vaan varmistaakseni, että ihmiset oppivat historiaa. Totta kai tilanne oli lavastettu.

Putin herätti viimeksi viime viikolla huomiota lentämällä kurkiauran kärkikurkena. Tämän lisäksi hän on seikkaillut muun muassa tiikerien ja jääkarhujen kanssa, istunut hävittäjän kyydissä ja osallistunut metsäpalon sammutustöihin.

Putinista on rakennettu Venäjän televisiossa vuosia kuvaa toiminnan miehenä. Kriitikot ovat puolestaan syyttäneet häntä neuvostotyylisestä propagandasta.

Putinin tiedottaja on aiemmin paljastanut, että ainakin yksi Putinin seikkailuista on ollut lavastettu. Nyt Putin on myöntänyt, että esimerkiksi hänen viimevuotisella laitesukelluksellaan löytämänsä aarre Mustallamerellä, oli laitettu paikalle ennakkoon.

- Ai, miksi sukelsin? En näyttääkseni taitojani vaan varmistaakseni, että ihmiset oppivat historiaa. Totta kai tilanne oli lavastettu, kerrotaan Putinin todenneen.