1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Varoitus hantaviruksesta laajeni - jopa 260 000 on saattanut altistua

Yhdysvaltalainen Yosemiten kansallispuisto on laajentanut vaarallisesta hantaviruksesta antamaansa varoitusta. Puisto on lähettänyt sähköpostiviestin 230 000 asiakkaalleen, jotka ovat saattaneet altistua taudille. Aiemmin varoitusviesti oli lähetetty jo 30 000 ihmiselle.

Ulkomaat
Kuva Yosemiten osittain kallioisesta ja osittain metsäisestä vuoristomaisemasta.
EPA / Kenny Karst / DNC Parks & Resorts at Yosemite, Inc

Yhdysvaltalainen Yosemiten kansallispuisto on laajentanut vaarallisesta hantaviruksesta antamaansa varoitusta. Aiemmin se lähetti 30 000 kesä-elokuussa puistossa vierailleelle ihmiselle viestin, jossa näiden kerrottiin saattaneen altistua virukselle ja kehotettiin tarkkailemaan mahdollisia oireita. Varoitus koski kahdessa rajatussa paikassa yöpyneitä.

Nyt puisto on lähettänyt samanlaisen viestin 230 000 vieraalleen, jotka oleskelivat eri puolilla puistoa. Viranomaiset kuitenkin painottavat, ettei heillä ole todisteita siitä, että muualla puistossa oleskelleilla olisi kohonnut sairastumisriski.

Viranomaiset kertoivat torstaina, että virustartunnan saaneita on nyt yhdeksän. Kolme sairastunutta on kuollut. Uusia tartuntoja saattaa vielä ilmetä, sillä taudin itämisaika on kuusi viikkoa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on ollut yhteydessä kahteen Yosemitessa viime kesänä vierailleeseen suomalaiseen. He eivät ole saaneet virustartuntaa. Taudin itämisaika on jo mennyt molempien kohdalla ohi.

Hantavirus on jyrsijöiden levittämä tauti, johon ei ole hoitoa. Virus tappaa yli kolmanneksen tartunnan saaneista.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi