1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuluttajavirasto varoittaa neljästä pikaluottoyhtiöstä

Kuluttajaviraston mukaan yhtiöt ovat tehneet muun muassa laittomia sopimusehtoja, ja keränneet rahaa maksullisilla tekstiviesteillä. Perinnän kohteena olevan kannattaa väärien tuomioiden välttämiseksi olla aktiivinen, virasto sanoo.

Kotimaan uutiset

Kuluttajavirasto varoittaa kuluttajia neljästä pikaluottoyhtiöstä. Viraston mukaan niiden perinnässä on ollut epäselvyyksiä.

Yritykset ovat Aeris, Tromvelt, M Aurora ja EC Finland.

Yhtiöiden luottoja perii GP-Perintätoimisto, joka on toiminut aikaisemmin nimellä Arply. Kyseisten yhtiöiden luottoja ovat olleet muun muassa E-credit ja Hetivippi.

Kuluttajaviraston mukaan GP-Perintätoimisto on tehnyt pikaluottoyhtiöiden saatavista käräjäoikeuksiin haastehakemuksia. Kuluttajat voivat vastustaa haastetta, jos luoton tarjoamisessa tai perinnässä on käytetty epäasiallisia keinoja.

- Jos asia on edennyt käräjäoikeuteen oikeudelliseen perintään, kuluttajan on syytä vastata velkojan haasteeseen käräjäoikeudelle kirjallisesti määräajassa. Vastineessa on ilmoitettava, millä perusteella ja miltä osin vaatimus on perusteeton tai epäselvä, virasto ohjeistaa.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä pyysi kesäkuussa Helsingin poliisia tutkimaan yhtiöiden toimintaa. Niitä epäillään muun muassa törkeästä petoksesta ja markkinointirikoksesta.

Lue seuraavaksi