1. yle.fi
  2. Uutiset

Sahti- ja Kaljaweikot tukee nuorisotyötä

Hyväntekeväisyysfestari OlutWestareiden tuotolla saatiin muun muassa soittovahvistimia, urheiluvälineitä ja pelikonsoleita.

sahti
Ihmisiä ryhmäkuvassa.
Sahtiweikot vierailivat Keminmaan keskuskoululla perjantaina.Yle / Risto Koskinen

Keminmaan Sahti- ja Kaljaweikot ry tukee kuntansa opetusta ja nuorisotyötä. Sahti- ja Kaljaweikot lahjoitti perjantaina kunnan keskuskoululle ja nuorisotoimelle muun muassa erilaisia musiikkilaitteita ja pelejä.

Kesällä järjestetyn OlutWestareiden tuotolla hankittiin muun muassa kitaravahvistin, bassovahvistin, äänentoistolaitteita, ilmakiekkopöytiä, pihakoripallotelineitä, taulutelevisio sekä Xbox-pelikonsoleja. Lahjoituksen arvo on kaikkiaan noin 4000 euroa.

Sahtiweikkojen Jesse Väisänen kertoo, että hyväntekeväisyyskohde ja lahjoitettavat tavarat valittiin yhteistyössä kunnan henkilöiden kanssa.

- Oli alusta lähtien selvää, että raha tullaan antamaan nuorisolle ja keskustelimme asiasta Keminmaan kunnan kanssa ja päädyimme tähän valintaan, Väisänen kertoo.

Keminmaan keskuskoulun rehtori Helena Niemitalo kertoo, että lahjoitus tulee kovaan tarpeeseen. Niemitalon mukaan esimerkiksi koripallotelineet sijoitetaan koulun piha-alueelle. Myös musiikkilaitteille on ollut kova tarve.

- Ja kun teen työtä murrosikäisten nuorten kanssa niin tiedän, että nuorisotiloilla todella tarvitaan tällä hetkellä tekemistä, Niemitalo toteaa.

Lue seuraavaksi