Eduskunta jatkaa jääkiekkokuulemisia

Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Raija Vahasalon mukaan valiokunta aikoo pyytää kuultavaksi erotuomarien ja valmentajien edustajat.

urheilu

Eduskunnan sivistysvaliokunta aikoo jatkaa kuulemisiaan kahden viikon takaisesta väkivaltaisesta Jokerit-HIFK -ottelusta.

Valiokunnan puheenjohtajan, kokoomuksen kansanedustaja Raija Vahasalon mukaan tarkoitus on kutsua erotuomarien yhdistyksen sekä valmentajien yhdistyksen edustajat kuultaviksi.

Sivistysvaliokunta kuuli perjantaina Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurmista, SM-liigan yhteysjohtaja Jarmo Koskista sekä Suomen jääkiekkoilijoiden toiminnanjohtaja Jarmo Saarelaa. Teemana oli urheilun kasvatuksellinen tehtävä ja urheilussa esiintyvä väkivalta.

Raija Vahasalo ei halunnut ottaa kantaa Jokerit-HIFK -tappeluottelun poliisitutkintaan tai siihen, pitäisikö tapaus käsitellä oikeudessa.

Vahasalon mukaan valiokunnalla ei ole tarvetta keskustella Jääkiekkoliiton valtionapujen pienentämisestä tappeluottelun johdosta.

Jääkiekon SM-liigan kurinpitoryhmä jakoi alkuviikosta HIFK-Jokerit -ottelusta kovat rangaistukset, kun Suomen Jääkiekkoliitto siirsi sääntöjen mukaisesti kurinpito-oikeuden SM-liigalle.

Toimitsijakieltoa saaneiden Jokereiden ja HIFK:n valmentajien katsottiin laiminlyöneen peliin johtamiseen liittyviä asioita.