yle.fi-etusivu

Eduskunta jatkaa jääkiekkokuulemisia

Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Raija Vahasalon mukaan valiokunta aikoo pyytää kuultavaksi erotuomarien ja valmentajien edustajat.

urheilu

Eduskunnan sivistysvaliokunta aikoo jatkaa kuulemisiaan kahden viikon takaisesta väkivaltaisesta Jokerit-HIFK -ottelusta.

Valiokunnan puheenjohtajan, kokoomuksen kansanedustaja Raija Vahasalon mukaan tarkoitus on kutsua erotuomarien yhdistyksen sekä valmentajien yhdistyksen edustajat kuultaviksi.

Sivistysvaliokunta kuuli perjantaina Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurmista, SM-liigan yhteysjohtaja Jarmo Koskista sekä Suomen jääkiekkoilijoiden toiminnanjohtaja Jarmo Saarelaa. Teemana oli urheilun kasvatuksellinen tehtävä ja urheilussa esiintyvä väkivalta.

Raija Vahasalo ei halunnut ottaa kantaa Jokerit-HIFK -tappeluottelun poliisitutkintaan tai siihen, pitäisikö tapaus käsitellä oikeudessa.

Vahasalon mukaan valiokunnalla ei ole tarvetta keskustella Jääkiekkoliiton valtionapujen pienentämisestä tappeluottelun johdosta.

Jääkiekon SM-liigan kurinpitoryhmä jakoi alkuviikosta HIFK-Jokerit -ottelusta kovat rangaistukset, kun Suomen Jääkiekkoliitto siirsi sääntöjen mukaisesti kurinpito-oikeuden SM-liigalle.

Toimitsijakieltoa saaneiden Jokereiden ja HIFK:n valmentajien katsottiin laiminlyöneen peliin johtamiseen liittyviä asioita.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Hyönteisruoka

Tiedätkö, mitä syömäsi sirkka on popsinut?

Tutkijat etsivät sopivaa ravintoa ötököille

Mainoskuvat

Presidentti olikin mainoskuvassa vain kasvoillaan – Kampanjan tilannut Pelastusarmeija: Ei kai kukaan tätä dokumenttikuvana pidä

Vanhustenhoito

Yksinhuoltajaäiti avasi kotinsa ovet mummoille – "Kuin minun omia äitejä"

Seksuaalirikokset

Oikeusministeri: Seksuaalirikosten rangaistuksia selvitetään jo – yksittäistapauksia en kommentoi