yle.fi-etusivu

Yle kertoo kuntavaaleista kaiken

Ennakko-ohjelmia, vaalikeskusteluja ja vaalien tuloksia voi seurata televisiossa, radiossa, netissä ja Teksti-TV:ssä.

Kotimaa
Kuntavaalit 2012 -grafiikka.
Yle Uutisgrafiikka

Yle välittää syksyn kuntavaalit monipuolisesti. Televisioon Yle tuottaa neljä laajaa vaalikeskustelua ja kahdeksan puoluetenttiä. Vaalikeskusteluihin kutsutaan eduskuntapuolueiden ja pienpuolueiden edustajia.

Myös radiossa Kohti kuntavaaleja -ohjelmissa syvennytään kiinnostaviin vaaliaiheisiin sekä vaaleihin liittyvin valtakunnallisiin teemoihin. Yksittäisten eduskuntapuolueiden vaalitentit lähetetään Yle Radio 1:n Ykkösaamussa 24. syyskuuta alkaen. Vaalikeskustelut näkyvät suorana myös Ylen Aamu-TV:ssä. Lisäksi YleX ja Yle Puhe lähettävät kuntavaaliohjelmia.

Ylen vaalikone on uudistettu perusteellisesti. Uusi vaalikone on aiempaa helppokäyttöisempi ja käyttäjä saa tuloksia jo vastaamisen aikana. Vaalikone avautuu äänestäjille lokakuun alussa.

Ylen Teksti-TV:n tulospalvelu seuraa kuntavaaleja 28. lokakuuta alkaen. Tulospalvelun hakemisto on sivulla 600. Teksti-TV-sivuilla kerrotaan puolueiden kannatus koko maassa ja vaalipiireittäin.

Ylen ruotsinkielinen televisio ja radio keskittyvät nekin kuntavaaleihin. Keskusteluja voi seurata muun muassa Yle Fem -kanavalta 27. syyskuuta alkaen.

Kuntavaalit käydään lokakuun viimeisenä viikonloppuna sunnuntaina 28. elokuuta. Tuloslaskentaa Musiikkitalossa seurataan Yle TV1:n tulospalvelulähetyksessä kello 19.30 alkaen.