Muhammed-videon tuottajaksi itseään väittävä ei kadu tekoaan

Mies on antanut haastattelun, jossa hän kertoo tekemästään elokuvasta, amerikkalaiselle arabiankieliselle Radio Sawa-kanavalle.

Ulkomaat

Muhammed-pilkkavideon tuottajaksi itseään väittävä mies sanoo, ettei kadu Lähi-idässä mellakoita aiheuttaneen elokuvan tekemistä. Yhdysvalloissa Kalifornian osavaltiossa asuva egyptiläismies sanoo kuitenkin olevansa surullinen Yhdysvaltain suurlähettilään tappamisesta.

Nakoula Basseley Nakoula -niminen mies on antanut haastattelun, jossa hän kertoo tekemästään elokuvasta, amerikkalaiselle arabiankieliselle Radio Sawa-kanavalle.

- Ei, en kadu sitä. Olen surullinen suurlähettilään tappamisesta, mutta en kadu sen (videon) tekoa, 55-vuotias egyptiläinen koptikristitty mies sanoi Radio Sawalle.

Nakoula kertoo vuotaneensa 14 minuuttia pitkän videonpätkän internetiin. Hän sanoo myös harkitsevansa koko elokuvan julkistamista. Nakoula sanoo, ettei kukaan ole manipuloinut elokuvaa.

- Minulla on viesti koko maailmalle eikä muslimeille. Toivon, että katsotte koko elokuvan ennen kuin tuomitsette sen.

Pienellä budjetilla tehty Muslimien viattomuus -niminen elokuva esittää profeetta Muhammedin moraalittomana ja väkivaltaisena hahmona. Elokuvassa pilaillaan Muhammedin kustannuksella. Hän pelehtii naisten kanssa ja puhuu lasten tappamisesta.

Nakoula on saanut aiemmin tuomion talousrikoksista. Osana tuomiota Nakoulaa on kielletty käyttämästä tietokoneita ja internetiä.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat kertoneet tutkivansa miehen ehdonalaisen vankeusrangaistuksen ehtojen rikkomuksia. Hänet saatetaan lähettää takaisin vankilaan.

Elokuvan ohjaajaksi on väitetty amerikanisraelilaista Sam Bacile -nimistä miestä.

Lähteet: AFP, Reuters, AP