1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Syyria

Iran myöntää sotilaiden läsnäolon Syyriassa

Iranin vallankumouskaartin komentaja myös varoittaa ulkovaltoja hyökkäämästä Syyriaan. Hänen mukaansa Iran saattaa puuttua peliin sotilaallisesti, jos Syyriaa vastaan hyökätään.

Syyria

Iranin vallankumouskaartin komentaja on myöntänyt ensimmäistä kertaa, että Syyriassa on iranilaisia sotilaita. Komentajan mukaan vallankumouskaartin sotilaita on Syyriassa antamassa ei-sotilaallista tukea.

Uutistoimisto AFP:n mukaan vallankumouskaartin komentaja kenraali Muhammed Ali Jafari kuitenkin kiisti, että Iranilla olisi Syyriassa varsinaista sotilaallista läsnäoloa.

Jafari myös varoitti muita maita hyökkäämästä Syyriaan. Hän sanoi sunnuntaina, että Iran saattaa puuttua peliin sotilaallisesti, jos Syyriaa vastaan hyökätään.

Länsimaat ja Syyrian oppositio ovat syyttäneet Irania Syyrian armeijan aseistamisesta ja kouluttamisesta. Epäilyjä iranilaisjoukkojen läsnäolosta Syyriassa on myös ollut, mutta tähän saakka Iran on kiistänyt väitteet.

Jafari otti myös kantaa islamilaista maailmaa kuluneella viikolla kuohuttaneeseen Muhammed-pilkkavideoon. Hänen mukaansa video ei oikeuttanut surmaamaan Yhdysvaltain suurlähettilästä Libyassa.

Jafari puhui lehdistölle sunnuntaina Iranin pääkaupungissa Teheranissa.

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi