1. yle.fi
  2. Uutiset

Inter - TPS voi tuoda Kupittaalle kauden ennätysyleisön

Veikkausliigan sarjakärki tiivistyi viikonvaihteen aikana, kun sekä HJK että Inter pelasivat tasapelin. Kupittaalle odotetaan maanantai-iltana tungosta.

urheilu
Viime kaudella TPS kukisti Interin kerran, ja kaksi kertaa pelattiin tasan.
Viime kaudella TPS kukisti Interin kerran, ja kaksi kertaa pelattiin tasan. YLE / Joona Haarala

Veikkausliigan sarjaykkönen Turun Inter kohtaa maanantaina kolmantena sarjassa olevan TPS:n. Eroa joukkueilla on viisi pistettä. Turkulaisjoukkueiden välissä on HJK, vain pisteen Tepsiä edellä. TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki luonnehtii illan peliä erittäin tärkeäksi.

- Tämä on tärkeä paikalliskamppailu kummallekin joukkueelle ja varmasti sarjataulukon kannalta erittäin tärkeä peli, Rajamäki sanoo.

Meneekö kauden katsojaennätys rikki ?

Veikkausliigan tämän vuoden katsojaennätys on elokuulta TPS:n ja Interin edellisestä kohtaamisesta. Tuolloin katsojia oli paikalla 6 357. Marko Rajamäki ei osaa arvioida, meneekö katsojaennätys rikki, mutta paikalle kannattaa hänen mukaansa tulla, sillä ottelusta on tulossa tutun kiihkeä paikallisderby.

Me yritetään juosta perässä niin kovaa kuin mahdollista.

Marko Rajamäki

- HJK ja Inter ovat edelleen suosikkeja mestariksi, mutta me yritämme juosta perässä niin kovaa kuin mahdollista. Katsotaan kauden lopulla, mihin se riitti, Rajamäki toteaa.

Mestaruutta ei ratkaista vielä

TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki sanoo, että maanantai-illan ottelu on tärkeä mutta ei vielä kuolemankamppailu.

- Tämän illan peli ei kuitenkaan ole se peli, jossa ratkaistaisiin mestaruus tai edes varmistetaan mitali, koska vielä on tarpeeksi pelejä jäljellä. Veikkausliigan toiseksi viimeisellä kierroksella kohtaamme uudestaan Interin. Se voi olla sitten se peli, jossa mestaruus on katkolla, Rajamäki aprikoi.

Kaikkien aikonen katsojaennätys on 16 000

Vaikka mestaruustaiston kiihtyessä Kupittaalle on luvassa hyvät katsojaluvut, niin kaikkien aikojen katsojaennätys tuskin menee rikki.

Helsingin olympialaisissa pelattu Brasilia-Hollanti ottelu keräsi Kupittaalle yli 16 000 katsojaa. Nykymuotoisen Veritas Stadionin yleisöennästys on vuodelta 2009, jolloin TPS:n ja Interin välistä ottelua oli seuraamassa 9 089 katsojaa.

Lue seuraavaksi