Valmennuskeskus PerPon avuksi

Miesten lentopallon mestaruusliigaa pelaava Perungan Pojat vahvistaa valmennustaan. PerPo ostaa Lapin urheiluopiston valmennuskeskukselta fysiikkavalmennuksen tälle kaudelle ensi kertaa seuran historiassa.

urheilu
PerPo
Perttu Ruokangas / Yle
PerPo
Kuuntele Tuomas Hautalan (kuvassa) ja Tuomas Vainionpään haastattelut.

Aiemmin fysiikkavalmennus on ollut joukkueessa yhden henkilön vastuulla, mutta nyt käytössä on useampia valmentajia.

PerPon puheenjohtajan ja managerin Oiva Tapion mukaan nyt fysiikkavalmennukseen saadaan jatkuvuutta ja pelaajille aiempaa enemmän henkilökohtaista ohjausta harjoituksissa. Järjestelyn ansiosta Normunds Veinbergs voi keskittyä lajivalmennukseen. Latvialainen on luonnollisesti tyytyväinen tilanteeseen.

- Tarjolla on monipuolista harjoittelua ja vetäjät ovat aina läsnä. He opastavat ja tarkkailevat, mitä pojat tekevät.

Saman katon alla

Valmennuskeskuksen alaisen Lapin urheiluakatemian huippu-urheilukoordinaattori Reijo Jylhä sanoo, että PerPon fysiikkavalmennuksesta huolehtii pääasiassa kaksi valmentajaa, Jarno Pirinen ja ja Veli-Matti Pätsi. Mukana on todennäköisesti myös Tuomas Virtanen, joka on tunnettu Anssi Koivurannan valmentajana.

Valmennuskeskus on Lapin urheiluopistolla, joka on myös PerPon kotiareena ja harjoituspaikka.

- Meilläkin tottakai on oma tavoite, että saadaan samassa talossa kaikki palvelut eikä tarvitse juosta ympäri kaupunkia ja hakea muualta apua, Veinbergs sanoo.

Reijo Jylhä kertoo, että valmennuskeskus ostaa vastavuoroisesti Veinbergsiltä valmennusta Lapin urheiluakatemian nuorille urheilijoille.

- Nortsa vetää akatemian urheilijoiden aamutreenejä ennen lentopallojoukkueen aamuharjoituksia, Jylhä toteaa.

Valmennuskeskus ei ole ensimmäistä kertaa tarjoamassa palvelujaan palloilujoukkueelle Rovaniemellä. Jylhän mukaan valmennuskeskus on tarjonnut muun muassa juoksukoulutusta Rovaniemen Palloseuran pelaajille.

Kaksi sairastuvalla

PerPo aloittaa kautensa lentopallon mestaruusliigassa lauantaina Rovaniemellä, kun vastaan tulee Korson Veto. Ensimmäisessä ottelussa PerPon pelaajia on sivussa eli sairastuvalla ainakin kaksi: Niko-Matti Koskela ja Ville Vänskä.

PerPolla on 12 sopimuspelaajaa. Heistä kolme on amerikkalaista: Matthew Pollock, Patrick Durbin ja Shawn Sangrey. Seuran budjetti liigaan on noin 280 000 euroa.

Viime kaudella PerPo ylsi liigassa pronssille. Tällä kaudella virallinen tavoite on yltää mitalipeleihin eli käytännöässä sijoille 1-4.