Myanmarin presidentti armahti ehkä maan kaikki poliittiset vangit

Yli 500 vangin joukkoarmahduksesta kerrottiin ennen kuin presidentti Thein Sein matkustaa Kiinaan ja Yhdysvaltoihin. Opposition mukaan kaikki Myanmarin poliittiset vangit on ehkä nyt armahdettu.

Ulkomaat

Myanmarin eli entisen Burman presidentti Thein Sein on armahtanut yllättäen 514 vankia. Valtiollisen median mukaan vankien joukkoarmahdus tehtiin humanitaarisista syistä.

Demokratia-aktivisti Aung San Suu Kyin puolueen NLD:n mukaan maanantaina armahdettujen joukossa on 424 poliittista vankia, eikä maan vankiloissa enää ehkä ole poliittisia vankeja. Armahdettujen vankien joukossa on myös ulkomaalaisia.

Armahduksesta ilmoitettiin vuorokausi ennen kuin Thein Sein matkustaa Kiinaan. Myöhemmin syyskuussa Myanmarin presidentti matkustaa Yhdysvaltoihin, jossa hän osallistuu YK:n yleiskokouksen istuntoon. Nobelin rauhanpalkinnolla palkittu Aung San Suu Kyi vierailee parhaillaan Yhdysvallloissa.

Myanmarin johto on tehnyt viime aikoina useita uudistuksia. Maanantaina hallitus kertoi lakkauttaneensa maan tiedotusvälineitä tiukalla otteella kahlinneen valvovan viranomaisen ja korvanneen sen vähäisemmillä valtaoikeuksilla varustetulla viranomaisella.

Lähteet: AFP, Reuters, AP