1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Niinistö: Natura-alueelle ei avokaivosta

Ympäristöministeri Ville Niinistö mukaan Sodankylän Sakatin kaivos voidaan toteuttaa toteuttaa vain Viiankiaavan natura-alueen alla. Anglo Americanin projektipäällikkö Bo Långbacka sanoo, että Sakatin kaivostutkimus loppuu, mikäli tutkimuslupia ei saada.

Kotimaan uutiset
Ympäristöministeri Ville Niinistölle esitellään kaivosyhtiön tutkimuskairauksia Sodankylässä.
Ympäristöministeri Ville Niinistölle (vihr) esitellään kaivosyhtiö Anglo Americanin tutkimuskairauksia Viiankiaavan naturasuon vieressä Sodankylässä. Taustalla kairauskone.Tapani Leisti / Yle

Ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.) tutustui maanantaina Sodankylässä kaivosyhtiö Anglo Americanin tutkimuskairauksiin ja Viiankiaavan suojelualueeseen ja luontopolkuun. Avolouhos naturasuolle ei tule kysymykseen missään tapauksessa, toisti Niinistö aiemman kantansa.

Anglo American tekee tutkimuskairauksia nyt naturasuon vieressä. Yhtiö sai kesällä ympäristöministeriöltä luvan koeporauksiin myös naturasuolla.

Lapin luonnosuojelupiiri valitti luvasta Korkeimpaan hallinto-oikeuteen, ja ennen sen ratkaisua yhtiö voi tutkia vain naturan ulkopuolella.

Anglo Americanin projektipäällikkö Bo Långbacka sanoi Yle Uutisille Sodankylässä, että mikäli tutkimuslupia naturasuolle ei saada, loppuu Sakatin kaivostutkimus siihen.

Lue seuraavaksi