Haminan Marian kirkon remontti alkamassa alkuvuodesta

Kirkkoherran mukaan remontti tulee maksamaan noin miljoona euroa, josta uusien urkujen osuus on 700 000 euroa. Pennasen mukaan kirkon uusia urkujen valmistaminen on jo käynnissä Saksassa.

remontti
Marian kirkko pihlajien keskellä
Kirsi Partanen / Yle

Haminan Marian kirkon remontti on alkamassa ensi vuoden alussa. Kirkkohallituksen on määrä vahvistaa tiistaina remonttisuunnitelmat. Museovirasto ja opetus- ja kulttuuriministeriö ovat jo antaneet puoltavan lausunnon remontista.

Haminan seurakunnan kirkkoherra Jari Pennanen kertoo, että kirkko tulisi olemaan lähes vuoden poissa käytöstä remontin vuoksi.

Pennasen mukaan viimeinen jumalanpalvelus ennen remonttia on suunniteltu pidettäväksi loppiaisena 6.1.2013. Kirkko vihittäisiin uudelleen käyttöön adventtina saman vuoden joulukuussa.

Pennanen kertoo, että remontti tulee maksamaan noin miljoona euroa, josta uusien urkujen osuus on 700 000 euroa.

Kirkon remonttiin on varauduttu jo pidemmän aikaa, eikä remontin vaatiman rahamäärän vuoksi tarvitse karsia seurakunnan toiminnasta.

Jari Pennanen

- Marian kirkon remonttiin on varauduttu jo pidemmän aikaa, eikä remontin vaatiman rahamäärän vuoksi tarvitse karsia seurakunnan toiminnasta, Pennanen sanoo.

Pennasen mukaan kirkon uusia urkujen valmistaminen on jo käynnissä Saksassa.

- Vanhat urut tulivat jo tiensä päähän, eikä niitä ollut enää mahdollista korjata, Pennanen kertoo.

Pennanen kertoo, että urkujen vaihdon yhteydessä myös kirkon sisustaa päätettiin ehostaa lähemmäs alkuperäistä asua.

Remontissa rakennetaan muun muassa uusi alttari ja kirkkotekstiilit ja kirkon valaistus uusitaan.