1. yle.fi
  2. Uutiset

Sitra houkutteli Viron potilastietojärjestelmän arkkitehdin Suomeen

Sitra on palkannut vanhemmaksi neuvonantajaksi Madis Tiikin, joka on yksi Viron kehutun sähköisen potilastietojärjestelmän pääarkkitehdeistä.

Kotimaan uutiset
Lääkäri ja it-asiantuntija Madis Tiik.
Lääkäri ja it-asiantuntija Madis Tiik.Yle

Virolainen lääkäri ja it-asiantuntija Madis Tiik aloitti tänään maanantaina työt Sitrassa vanhempana neuvonantajana.

Sitran johtaja Antti Kivelän mukaan Tiikin palkkaaminen ei liity Suomen potilastietohankkeeseen, vaikka hän tuokin taloon osaamista myös kyseisellä alueella. Tiik työskentelee ensisijaisesti sähköisten omahoitoratkaisujen parissa.

- Tiikin palkkaus sovittiin jo aikaa sitten, mutta jos asiaa halutaan selvittää, niin olemmehan me käytettävissä, Kivelä sanoo.

Sitra ei varsinaisesti ole osapuoli kansallisen potilastietojärjestelmän hankinnassa vaan säätiön tehtävänä on tuottaa tietoa päätöksenteon tueksi. Tällä hetkellä Sitrassa ei ole käynnissä yhtään sähköiseen potilastietojärjestelmään liittyvää hanketta.

Tiik toimi Eesti E-Tervise Sihtasutusin toimitusjohtaja vuosina 2007–2011, jolloin säätiö vastasi Viron sähköisen potilastietojärjestelmän rakentamisesta. Viron kehuttu järjestelmä maksoi 11 miljoonaa euroa, kun Suomen kansallinen potilastietojärjestelmän on arvioitu maksavan jopa 1,8 miljardia euroa.

Lue seuraavaksi