1. yle.fi
  2. Uutiset

Espoolaisella louhintatyömaalla räjähti

Piispankylässä sijaitsevalla louhintatyömaalla on sattunut räjähdysonnettomuus. Kivenmurikoita lenteli jopa 30 metrin päähän sijaitsevaan asuinrakennukseen.

Kotimaan uutiset
Espoon Piispankylän räjähdys 18.9.2012
Läheisen kerrostalon parvekelasituksia rikkoutui.Tuomas Keränen / Yle

Kuitinmäentiellä iltapäivällä puoli kahden aikaan tapahtuneessa räjähdyksessä ei loukkaantunut ketään, mutta päivystävän palomestarin Raimo Rasijeffin mukaan tilanteessa oli aineksia vakavampaan onnettomuuteen, sillä vain 30 metrin päässä on asuinrakennus.

- Kerrostalossa on neljä kerrosta. Kiviä lensi aina ylimmän kerroksen tasolle asti. Neljän tai kolmen huoneiston ikkunoita ja parvekelasituksia rikkoutui.

Myös viereisellä tontilla sijaitsevan Vehon autoliikkeen alueelle lensi kiviä henkilöautojen päälle. Muutama auto sai peltivaurioita.

Kerrostalotyömaa on toiminut elokuusta lähtien ja alueella on tehty useita räjäytyksiä, mutta aikaisemmin niistä ei ole koitunut vaaratilanteita.

Poliisi selvittää, onko viimeisimmässä räjäytyksessä toimittu kaikkien määräysten ja lupien mukaisesti. Epäillyt rikosnimikkeet ovat työturvallisuusrikos ja yleisvaaran tuottaminen.

Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitoksen mukaan räjähdysvaara on ohitse.

Lue seuraavaksi